Kuidas võtta kodulaen ilma omafinantseeringuta

Hüpoteeklaen
Copy
Foto: Hüpoteeklaen

Kui tavaliselt peab kodulaenu võtmiseks olema laenuvõtjal endal olemas 10-20% sissemaksuraha, siis teatud juhtudel on võimalik võtta ka kodulaen ilma omafinantseeringuta.

Kodulaen on üks levinumaid viise, kuidas oma kodu ostu või remonti finantseerida. Kui aga eluaset soovitakse osta enne laenu sissemakse kokku saamist või tekib ootamatult vajadus remonti teha, siis tuleb sageli otsida muid võimalusi, kuidas oma plaane finantseerida, sest levinud on teadmine, et kodulaen 0 sissemaksega ei ole võimalik.

Tegelikkuses on sissemakseta kodulaen täiesti olemas. Näiteks on üks lahendus selles olukorras võtta kodulaen kinnisvara tagatisel ehk kasutada laenu tagatisena olemasolevat kinnisvara. Kui soov on võtta kodulaen ilma omafinantseeringuta ja laenuvõtjal endal ei ole kinnisvara, saab laenu tagatisena kasutada ka näiteks vanemate eluaset või kaaslase korterit, seda muidugi ainult kaaslase või vanemate isiklikul nõusolekul.

Kui suur võib olla kodulaen ilma omafinantseeringuta

Kodulaen kinnisvara tagatisel on võimalik võtta kuni 75% tagatiseks antava kinnisvara väärtusest. Soovides osta omale näiteks suvilat või väiksemat korterit ülikooli minevale lapsele, võib olemasoleva eluaseme tagatisel väljastatav kodulaen olla täiesti piisav, et 100% ostu-müügi hinnast tasuda.

Vaadates tänaseid üürihindu ja üldist olukorda kinnisvaraturul, võib kodulaen 0 sissemaksega ja ilma omafinantseeringuta eluaseme ostmine olla isegi mõistlikum, kui raha kogumine mitmeid aastaid, sest keegi ei tea ennustada, kui palju võivad kinnisvara ja ehitushinnad veel kerkida.

Lisaks eluaseme ostmisele on sissemakseta kodulaen sobilik ka ootamatuteks remonditöödeks. Eriti aktuaalne on see praegu vanemates eramajades, mis ei ole piisavalt energiatõhusad ja mille kütmine on viimase aastaga muutunud kordades kallimaks.

Mõeldes lähenevale talvele, on kindlasti kasulikum võtta kodulaen ilma omafinantseeringuta ja teha ehitustööd ära juba suvel, et soojakaod likvideerida. Sissemakseta kodulaen võimaldab teostada nii üksikuid töid, nagu näiteks katuse või küttesüsteemi vahetus, kui ka ette võtta terve maja renoveerimise, mille käigus saab soojustada vundamendi, seinad, põrandad ja katuse, lisaks vahetada aknad, uksed, küttesüsteemid jne.

Hüpoteeklaen on kinnisvara tagatisel laenusid Eesti turul pakkunud juba 13 aastat. Nüüd on Hüpoteeklaenul olemas ka kodulaen ja energiatõhususe laen, mis on mõeldud justnimelt neile, kes soovivad omale uut eluaset osta või olemasolevat kodu renoveerida.

Kodulaen sobib kinnisvara ostmiseks, renoveerimiseks ja ka kodu sisustamiseks, näiteks kui on soov välja vahetada köögimööbel või korterisse ehitada garderoob.

Energiatõhususe laen aitab kokku hoida elektri- ja küttearvetelt, parandada hoone sisekliimat, vähendada keskkonnamõjusid ja muuta kodu energiatõhusamaks. Energiatõhususe laen sobib ka päikesepaneelide paigaldamiseks ning küttesüsteemide uuendamiseks.

Kui kodulaen ilma omafinantseeringuta pakub huvi, siis helista meile lühinumbril 1203 või täida ära meie kodulehe kontaktivorm.

Tähelepanu, tegemist on finantsteenusega. Enne teenuse kasutamist tutvu tingimustega ja konsulteeri asjatundjaga! 10000 euro laenamisel seitsmeks aastaks, 84 igakuise annuiteetmaksega, fikseeritud intressimääraga 9% ja lepingutasuga 300 eurot, on krediidi kulukuse määr 10,44% (ei sisalda hüpoteegi seadmisega ja kindlustamisega seotud kulusid), igakuine laenumakse 160,89 eurot, laenu tagasimaksete summa 13517,26 eurot ja laenu kogusumma 13817,26 eurot. Krediidileping tagatakse elamukinnisvarale seatud hüpoteegiga. Kindlustuslepingu sõlmimine on kohustuslik. Hüpoteeklaen AS tegevusloa andmise otsuse number 4.1-1/9. Hüpoteeklaen AS www.hypoteeklaen.ee; info@hypoteeklaen.ee; tel 1203

Copy
Tagasi üles