Paavst Franciscus kavatseb Ukrainat külastada

BNS
Copy
Paavst kohtumas Ukraina sõjapõgenikest lastega.
Paavst kohtumas Ukraina sõjapõgenikest lastega. Foto: Grzegorz Galazka/SIPA/Scanpix

Pärast viis kuud kestnud Venemaa täiemahulist sõjalist sissetungi Ukrainasse kavatseb paavst Franciscus Ukrainat külastada, vahendas reedel ukrainlaste meediakanal Unian väljaannet Vatican News.

Külastus toimub eeldatavasti augustis.

Ettevalmistused Franciscuse visiidiks Ukrainasse algavad Vatikani väljaande informatsiooni kohaselt pärast tema reisi Kanadasse.

«Paavst on veendunud, et Ukraina visiidil on positiivsed tulemused. Paavst ütles, et läheb Ukrainasse ja on alati valmis ka Moskvat külastama ja Venemaa võimudega kohtuma,» kinnitas Püha Tooli välisminister Paul Richard Gallagher.

Ametnik lisas, et Franciscus loodab kohtuda Vene õigeusu kiriku patriarhi Kirilliga.

«Usun, et kui patriarh ja Püha Isa sõidavad Kasahstani maailma religioonide konverentsile, siis seal leiab aset kohtumine. Peame püüdma ületada oma raskusi ja arusaamatusi kiriku ühtsuse nimel,» ütles Vatikani esindaja.

Franciscus kutsus viimati juunis üles pidama «tõelisi läbirääkimisi» Ukraina konflikti lõpetamiseks.

«Mil hävingu ja surma raev möllab ja puhkevad kokkupõrked... Ma uuendan oma üleskutset riikide liidritele. Palun ärge viige inimkonda hävingusse,» ütles paavst Vatikanis peetud kõnes.

Enam kui sada päeva pärast sõja algust kutsus paavst pidama tõelisi läbirääkimisi relvarahu ja lahenduse nimel.

Paavst kinnitas tollal ka oma soovi Ukrainat külastada, kuid ta ütles, et ootab selleks õiget hetke.

Pärast seda, kui Vladimir Putin andis Vene vägedele korralduse tungida 24. veebruaril Ukrainasse, on hukkunud kümneid tuhandeid inimesi ja miljonid on pidanud oma kodudest põgenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles