DOKUMENT ⟩ Koalitsioonilepe sai kinnitatud: fookuses on kaitse, eestikeelne haridus ja toimetulek

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Reformierakond, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond allkirjastasid täna riigikogu Valges saalis koalitsioonilepingu. 

«Tahan näha Eestit, mis on valla uutele ideedele ja huvitavatele arvamustele, Eestit, mis liigub tulevikku julge, avara ja targa pilguga. Uue valitsuse ees seisvatest ülesannetest kõige olulisemad on tagada meie julgeolek, rakendada meetmeid energiakriisi ohjeldamiseks, aidata inimesi kiire hinnatõusu tingimustes igapäevaeluga toime tulla ning minna lõpuks üle ühtsele eestikeelsele haridusele,» rääkis Reformierakonna juht Kaja Kallas.

«Eesti inimestel on põhjust koalitsioonilepinguga rahul olla. Oleme seadnud suured eesmärgid ja kokku leppinud julged lahendused Eesti suurtele probleemidele. Astume olulised sammud eestikeelse hariduse ja kõrghariduse, julgeoleku ja perehüvitiste vallas ning viime ellu elektriturureformi. Olen kindel, et meie valitsusdelegatsioon ja kolm osapoolt koostöös suudavad need eesmärgid ellu viia,» ütles Erakond Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder

«Sotsiaaldemokraadid lähevad valitsusse, et seista inimeste kindlustunde eest. Selleks, et hinnatõus ei neelaks senist elatustaset või koguni ei suruks Eesti inimesi vaesusesse, peavad suurenema sissetulekud,» sõnas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Lauri Läänemets.

Eile andsid kolme erakonna volikogud erakonnajuhtidele volitused koalitsioonilepingu sõlmimiseks.

Kui riigikogu annab Kaja Kallasele volitused valitsuse moodustamiseks, esitleb peaministrikandidaat president Alar Karisele uue valitsuse koosseisu esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles