Pirita kloostri aias tuleb lavendlite lõikuspidu

Postimees
Copy
Lavendlid Pirita kloostri aias.
Lavendlid Pirita kloostri aias. Foto: Pirita Aiaklubi

Pirita aiaklubi kutsub kõiki pühapäeval, 17.juulil heategevusüritusele Pirita kloostri roosi ja lavendli aeda, Merivälja tee 18.

Igaüks võib korjata või osta endale lavendlitest kimbukese või meisterdada lavendlitest pärja Eesti Floristikakooli õpilaste juhendamisel.

Juba kell 10 hommikul saavad külastajad osaleda Pirita kloostri kabelis missal ning kell 12.30 nautida muusikalist etteastet harfil Euroopa ühelt juhtivamalt ja eredamalt vanamuusikult Andrew Lawrence-Kingilt.

Kell 12 toimub ametlik avamine, kus tervitussõnad ütlevad ema Vimala, Lea Nilson Pirita aiaklubist ja Jelena Tapne Eesti Floristikakoolist. Lavendlite töötoad toimuvad kella 13–15. Pirita kloostri aeda rajatava Eedeni aia projekti tutvustab Heidi Rätsep kell 14. Ürituse ajal on avatud aiakohvik, kus kohvi kõrvale pakutakse kloostriõdede valmistatud kooki ja toetajate küpsetisi. Ei puudu ka kloostri õdede valmistatud kloostri moos ja tikitud lavendli padjakesed.

Aeda sisenemiseks on avatud Merivälja tee poolne aiavärav. Külastustasu ja töötoades osalemine on annetus kloostrile. Kõik lavendlite lõikuspeost saadav tulu annetatakse Pirita kloostrile. Üritus Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles