Valitsuse vahetus tõi riigikogu komisjonide koosseisu rea muudatusi

Postimees
Copy
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused alatiste ja erikomisjonide ning eesti keele õppe arengu probleemkomisjoni koosseisus.

Juhatus kinnitas Anneli Oti lahkumise väliskomisjonist ja asumise riigikaitsekomisjoni liikmeks. Riigikaitsekomisjoni liikmeks asuvad ka Kalle Laanet ja varem majanduskomisjoni kuulunud Raimond Kaljulaid. Väliskomisjoni liikmeks kinnitas juhatus varem riigikaitsekomisjoni kuulunud Enn Eesmaa. Samuti hakkab väliskomisjoni kuuluma Andres Sutt.

Riigikogu majanduskomisjonis asuvad tööle seni põhiseaduskomisjoni kuulunud Taavi Aas, rahanduskomisjoni kuulunud Rene Kokk, väliskomisjoni kuulunud Raivo Tamm ning varem keskkonnakomisjoni liikmeks olnud Kalvi Kõva.

Varem majanduskomisjoni kuulunud Mihhail Stalnuhhin asub juhatuse otsuse kohaselt põhiseaduskomisjoni liikmeks. Kultuurikomisjonist suunduvad põhiseaduskomisjoni Jaak Valge ja Üllar Saaremäe.

Keskkonnakomisjonist lahkub Kaido Höövelson, kellest saab maaelukomisjoni liige. Rahanduskomisjonist suunduvad maaelukomisjoni Ivi Eenmaa ja Martin Repinski ning majanduskomisjonist Sven Sester. Samuti saab maaelukomisjoni liikmeks Reili Rand.

Maaelukomisjonist lahkuvad Merry Aart ja Erkki Keldo, kes asuvad keskkonnakomisjoni liikmeks. Ka saab keskkonnakomisjoni liikmeks Toomas Jürgenstein.

Rahanduskomisjoni liikmeks asuvad sotsiaalkomisjonist lahkunud Siim Pohlak ning varem majanduskomisjoni kuulunud Annely Akkermann. Samuti alustavad rahanduskomisjonis tööd Maris Lauri ja maaelukomisjonist lahkunud Ivari Padar.

Sotsiaalkomisjoni liikmeks saab varem põhiseaduskomisjoni kuulunud Kalle Grünthal. Kultuurikomisjonist suunduvad sotsiaalkomisjoni Kristina Šmigun-Vähi ja Margit Sutrop. Kultuurikomisjoni liikmeks asuvad omakorda Liina Kersna ja Siim Valmar Kiisler.

Riigikogu õiguskomisjoni liikmeks asub varem riigikaitsekomisjoni kuulunud Toomas Järveoja. Euroopa Liidu asjade komisjoni hakkavad kuuluma Reili Rand ja Helmen Kütt, kes lahkus eesti keele õppe arengu probleemkomisjonist.

Eesti keele õppe arengu probleemkomisjoni liikmeks saab Toomas Jürgenstein. Probleemkomisjonist lahkuvad Kristina Šmigun-Vähi ja Eerik-Niiles Kross ning sinna suunduvad Margit Sutrop ja Jürgen Ligi, kes varem kuulus julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni. Selle erikomisjoni liikmeks asub Toomas Kivimägi.

Riigieelarve kontrolli erikomisjonist lahkub Kaido Höövelson ning komisjoni liikmeks saab Tõnis Mölder. Samuti kinnitas juhatus Kalvi Kõva lahkumise ja Jaak Juske asumise riigieelarve kontrolli erikomisjoni liikmeks.

Korruptsioonivastasest erikomisjonist lahkub Paul Puustusmaa ja selle liikmeks asub Mart Helme. Samuti suunduvad korruptsioonivastasesse erikomisjoni Kalle Laanet ja Heljo Pikhof.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles