ÜLEVAADE Riigikogu komisjonid valisid endale uued juhid

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu seitse alatist komisjoni, kolm erikomisjoni ja üks probleemkomisjon valisid endale täna erakorraliselt uued esimehed ja aseesimehed. Esimeheta on veel riigikaitsekomisjon. 

Euroopa Liidu asjade komisjoni esimeheks valiti Raivo Tamm (Isamaa) ja aseesimeheks Anti Poolamets (EKRE). Keskkonnakomisjoni asuvad juhtima Andres Metsoja (Isamaa) ja Merry Aart (EKRE) ning maaelukomisjoni Sven Sester (Isamaa) ja Tarmo Tamm (KE).

Majanduskomisjon valis esimeheks tagasi Kristen Michali ja komisjoni aseesimeheks sai Rene Kokk. Põhiseaduskomisjoni esimeheks valiti Eduard Odinets (SDE) ja aseesimeheks Jaak Valge (EKRE) ning sotsiaalkomisjoni juhiks valiti Helmen Kütt ja aseesimeheks Siret Kotka (KE). Väliskomisjoni esimehena jätkab Marko Mihkelson (RE), komisjoni aseesimeheks valiti Enn Eesmaa (KE).

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni hakkavad juhtima Toomas Kivimägi (RE) ja Kert Kingo, korruptsioonivastast erikomisjoni Mart Helme (EKRE) ja Kalle Laanet (RE) ning riigieelarve kontrolli erikomisjoni Tõnis Mölder (KE) ja Jaak Juske (SDE). Uued juhid sai ka eesti keele õppe arengu probleemkomisjon, mille esimeheks valiti Jürgen Ligi (RE) ja aseesimeheks Mihhail Stalnuhhin (KE).

Reedel korraldas erakorralised juhivalimised riigikogu õiguskomisjon, mille esimeheks sai Heljo Pikhof (SDE) ja aseesimeheks Marek Jürgenson (KE).

Riigikaitsekomisjonis toimuvad esimehe ja aseesimehe valimised teisipäeval.

Riigikogu komisjonide erakorralised istungid kutsuti kokku pärast uue valitsuse ametisse astumist. Eelmisel nädalal kinnitas iigikogu juhatus komisjonide koosseisus hulgaliselt muudatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles