Reps: valimisea piiri langetamisel peaks järgima Euroopa praktikat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps kõneles kogu erakonna fraktsiooni eest öeldes, et tal on uue seaduse pärast piinlik.
Mailis Reps kõneles kogu erakonna fraktsiooni eest öeldes, et tal on uue seaduse pärast piinlik. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps ütles, et pigem suhtub erakond valimisea piiri langetamise ideesse neutraalselt.

«Kindlasti on tegemist huvitava ideega, mida peab põhjalikult ja laialdaselt arutama,» ütles Reps ERR Uudistele.

Ta lisas, et seda arutades peaks kindlasti arvestama Euroopa praktikat – seal ollakse enamasti ettevaatlik alaealistele nii õiguste andmises kui ka kohustuste panemises ning  Eesti peaks enne otsustamist põhjalikult teiste tehtut analüüsima.

Reps rääkis, et erakonnas on inimesi, kes valimisea langetamist toetavad ja ka neid, kes on selle vastu, kuna sellisel juhul tuleks tugevdada koolides ühiskonnaõpetust, mis tähendaks ka muude õiguste ja kohustuste läbivaatamisi, rääkis Reps.

«Kui see diskussioon oli Soomes, siis lõpuks loobuti sellest seetõttu, et leiti, et abieluea ja kriminaalseaduste ja muudel tasanditel tuleks see samuti läbi analüüsida,» tõi ta näite ja lisas, et pigem on Keskerakond neutraalsel seisukohal, kuna pole teada, mis valimisea langetamisega veel kaasneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles