FOTOD Elektrijaamade juures võeti maha veel üks punasümbol (3)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Foto müürist
Foto müürist Foto: Postimees

Eesti Energia võttis haljastustööde raames maha ka elektrijaama ehitajatele pühendatud mälestusmärgi, millele on kantud kommunistlikku parteid ülistavad sõnad. 

Ajakirjanik Aleksandr Hobotov postitas keskpäeval oma Facebooki lehele foto «Narva elektrijaamade ehitajate mälestusmärgina» tuntud müüri lammutamise protsessist. Kiri seinal aga viitab sellele, et ehitajate monument püstitati mitte eeskätt ehitajatele, vaid NLKP suunistele:

«Eesti GRES ehitati NLKP XXXIII ja XXIV kongressi suuniste järgi «Teploelektroproekt» Leningradi filiaali projekti järgi järgmiste trustide kollektiivide poolt:

«Sevenergostroi», «Sevzapenergomontaz», «Gidroelektromontaz», «Sevenergoizolacija», «Balttransstroi» ja «Spetsšelezobetonstroi».

Võimsuste kasutuselevõtt 1969 - 1973».

Foto müürist
Foto müürist Foto: Postimees

Paar päeva tagasi teisaldati Enefit Poweri juhtkonna otsusel muu hulgas ka nõukogude haubits, mis asus Auveres Eesti elektrijaama kõrval. Eesti Energia rõhutab, et sümboleid on eemaldatud seoses haljastusprojektiga. 

Narva energeetikute ametiühingu juht Andrei Zaitsev avaldas haubitsa teisaldamise üle Põhjarannikule pahameelt. Ametiühingute reaktsioon NLKP-nimelise müüri lammutamisele pole veel teada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles