ANALÜÜS «Tank ei ajanud meid tülli, vaid lähendas meid» (2)

, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Naine tankimonumendile lilli panemas.
Naine tankimonumendile lilli panemas. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Narvat on kuulda võetud, kirjutab Rus.Postimees. Kõigi narvalaste jaoks on teist päeva peamiseks uudiseks see, et linna sõitis kohale peaminister. Kaja Kallase eilne visiit vähendas pingeid mitte ainult linnavolinike ja linnapea vahel, vaid ka linlaste vahel, kes hõivasid läbirääkimiste tulemuse ootuses volikogu hoone läheduses asuvate kohvikute kõik vabad pingid ja toolid.

Volinike kavandatava otsuse nõukogude tank teisaldada võtsid arusaamisega vastu nii need, kes muretsesid monumendi saatuse pärast, kui ka need, kes olid vastu pealinna sekkumisele Narva ellu. Valitsusjuhi Narva visiidi ja linnajuhtidega koos antud pressikonverentsi tulemuseks võib pidada inimeste muutunud meeleolu.

Ajakirjanikega tanki teemadel suhtlevad narvalased püüavad jätkuvalt vältida fotodele jäämist, kuid tasub mainida olulist tõika: pärast uudist, et tank jääb linna, on nad suhtlemisele avatumad. Mõnede linlaste arvates, kes kannatlikult ootasid Kaja Kallase Narva volikogu hoonest väljumist, on tähtis see, et nendega peetakse dialoogi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles