Vahekord kliendiga tõi HIV-nakkusega lõbunaisele süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Harju maakohus hakkab lähiajal arutama harva esinevat süüdistust, milles Tallinnas prostituudina leiba teeninud HIV-nakkusega noorele naisele pannakse süüks surmaviiruse mahasalgamist ja nii kliendi ohustamist.


Politsei uurimisandmetel pani 30-aastane tallinlanna kuriteo toime mullu oktoobri keskel, kui läks ühte pealinna hotelli ning nõustus tasu eest seal viibinud mehele intiimteenuseid osutama. Paar oli korduvalt seksuaalvahekorras ning mehel polnud aimugi, et ta oli sattunud uimastilembese ja HIV-nakkust kandva naise peale.

Toimunu oleks võinud jäädagi aastateks vaka alla, kui paaril poleks tekkinud pärast vahekorda tüli ning naine poleks sammunud politseisse väidetava vägistamise kohta avaldust kirjutama. Juhtunut uurima asunud korrakaitsjad vägistamise kohta tõendeid ei leidnud, küll aga selgus, et naine polnud mehele rääkinud oma HI-viirusest ja kriminaaluurimine pöördus hoopis lõbunaise vastu.

Süüasja eeluurimise lõppedes sai naine süüdistuse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb inimese ohtu asetamist ja näeb kohtus süüdimõistmise korral ette kuni kolmeaastase vangistuse. Kas prostituudiga vahekorras olnud mees ka tegelikult HI-viiruse sai, pole seni veel teada, kuna nakkuse peiteaeg on kuni kuus kuud.

Naisel lasub süüdistus ka narkootikumide suures koguses ebaseaduslikus omamises, kuna mullu septembris leidsid korrakaitsjad tema juurest 0,8 grammi sünteetilist heroiini. Selle paragrahvi järgi võib kohus naise tema süü tõendamise korral kuni kümneks aastaks vangi saata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles