Kuidas valida oma autole parimad rehvid – soodsad rehvid, mida teada ja palju muud

Kaup24
Copy
Foto: Pixabay

Oma autole õigete rehvide valimine on kõige olulisem, et see saaks teid kaua teenida. Kahjuks võib rehvide ostmine muutuda kalliks, eriti hooajavahetusel. Aga õnneks on terve turg täis odavaid rehve, mis on ostmiseks valmis. Soodsad rehvid, kasutatud rehvid, uued rehvid ja palju muud – siin on mõned nõuanded, mis aitavad teil valida endale parimad soodsad rehvid.

Millal peaksite rehve vahetama?

Kui olete järjekindel autojuht, peate lisaks hooajalise rehvivahetuse vajadusele tähelepanu pöörama ka oma rehvide seisukorrale. Aastatepikkune järjekindel kasutamine võib muuta teie soodsad rehvid kergesti õnnetustele vastuvõtlikumaks.

Igal autorehvil on kulumisindikaator, mis on ainulaadne muhk, mis asub rehvi turvise vahel. On aeg rehv välja vahetada, kui turvis on kulunud vastab vähemalt ühele konarusele rehvil. Seda tüüpi rehvid on ohtlikud, eriti märgades tingimustes.

Ebapiisavalt kõrge rehvi turvis eemaldab vee rehvi kokkupuutepinnalt teega. Kui värsked uued rehvid võimaldavad sõita kindlalt 70-80 km/h, siis kulunud rehvid võivad kiirusel 55-60 km/h põhjustada kontrolli kaotamise sõiduki üle.

Aga selline kulumine võib olla ebaühtlane. Kui soodne rehv on täis pumbatud, kulub turvise keskosa maha. Kui rehvirõhk oli liiga madal, on see suhteliselt värske ja turvise külgseinad on kulunud.

Kuidas oma autole õigesti rehve valida?

Kõigepealt peate otsustama, millised soodsad rehvid teie autole sobivad. Kõik olulised omadused on kirjutatud rehvi küljele. Rehvi laius, "kõrgus", velje läbimõõt ja rehvi tüüp – kõik see leiate oma rehvi küljelt. Vahel on oluline ka tootja teadmine – Continental, Tracmax, Minerva on head valikud.

Antud autole ja veljele rehvi valides tuleb arvestada selle mõõtudega. Kõik auto disainist tulenevad valikud on kirjutatud kindlatele plaatidele. Need võivad olenevalt auto mudelist asuda gaasipaagi luugil või juhiukse sissepääsu juures oleval infopaneelil. Siin on loetletud ka soovitatud rehvirõhk.

Autotootja soovitatud rehvikriteeriumidest kõrvalekaldumine ei ole soovitatav. See võib halvendada kontrolli, kahjustades rehvi ja suurendades avarii tõenäosust.

On tavaline, et esi- ja tagateljel on tehases paigaldatud erineva läbimõõduga kummikettad. Tavaliselt räägime laiusest – tagarattad võivad olla esirattast laiemad. Inimesed nimetavad sellist ketaste kogumit erineva laiusega.

Parimad kohad autorehvide ostmiseks

Veebipoed ja turuplatsid. Uusi rehve müüvad soodsalt nii suured e-poed kui ka kohalikud poed. Valik sobib inimestele, kes soovivad leida midagi odavamat, on valmis võtma riske ja on valmis selleks aega raiskama. Sel juhul vastutab ostja ainuisikuliselt rehvi spetsifikatsioonide, väljalaskekuupäeva ja üldise tellimuse vastavuse kinnitamise eest. Kui ostate e-poest, vastutate oma rehvide vahetamise eest ise. Nii et pidage seda meeles.

Spetsialiseeritud autokauplused. Valik on suur, seal on tootjate kataloogid ja asjatundlikud nõuandjad. See meeldib inimestele, kes ostavad autorehve esimest korda või keda lihtsalt ei huvita autode tehnilised aspektid. Siin on teenus - olemas on rehvigarantii, rehvide paigaldus ja hooajaline ladustamine. See on kõik teie autovajadused ühest kohast. Rehve vahetada on sama lihtne kui vedrustuse parandamiseks nõu küsida.

Kasutatud rehvide poed ja kohalik rehvide müük. Kuigi valik on seal suur, võite lõpuks osta mõistliku hinnaga uhiuue komplekti või ostate odavat rämpsu. Varjatud kahjustustega rehvide ostmise võimalus on märkimisväärne: painutatud rehv avatakse ainult rehvipoes ja arvukalt lõikeid on näha ainult täispumbatud rehvil. Ka sügavuse mõõtmise ja parameetrite lugemise võime ei ole alati kasulik.

Hoides silma peal erinevatel autoosadel, mis võivad vajada väljavahetamist, sealhulgas rehvid ja akud, on hea viis tagada, et sõidate oma lemmikautoga pikka aega!

Copy
Tagasi üles