Šotimaale saabus Ukraina põgenike majutamiseks teine ​​kruiisilaev

BNS
Copy
Kruiisilaev Ambition.
Kruiisilaev Ambition. Foto: Unian/BBC

Šotimaal asuvasse Glasgow linna on saabunud teine kruiisilaev, mis hakkab majutama Ukraina põgenikke, edastas reedel ukrainlaste uudistekanal Unian brittide rahvusringhäälingu BBC uudist.

Kruiisilaev Ambition liitub Victoriaga, mis on alates juulist Edinburghis toiminud Ukrainast Šotimaale saabuvate perede ajutise majutuskohana.

Laevas on 714 kajutit, kuhu saab majutada 1750 inimest. Uudises märgitakse, et pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse veebruaris on saabunud Ukrainast Šotimaale üle 15 000 sõjapõgeniku.

Pardal viibivatel inimestel on juurdepääs restoranidele, laste mänguväljakutele, kauplustele, pesemis- ja üldkasutatavatele aladele. Laev sildub alaliselt ja elanikel on võimalik tulla ja minna, kuidas nad tahavad. Samuti on neil juurdepääs tervishoiu- ja sotsiaaltoetusteenustele.

Ukraina põgenike eest vastutav Šotimaa minister Neil Grey ütles, et laev pakub «turvalist ja jätkusuutlikku» majutust, kuni inimesed ootavad püsivat eluaset.

«Ambitioni saabumine on väga oluline ja see tähendab, et majutame ühe elaniku kohta rohkem ümberasustatud sõjapõgenikke, kui üheski teises Ühendkuningriigi piirkonnas,» sõnas minister.

Uniani andmetel on enam kui 40 protsenti Ukraina põgenikest saanud Suurbritannias ka töökoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles