President Karis võttis Soome ja Taani suursaadikult vastu volikirja

BNS
Copy
Soome suursaadik Eestis Vesa Vasara ja president Alar Karis.
Soome suursaadik Eestis Vesa Vasara ja president Alar Karis. Foto: Marko Mumm / presidendi kantselei

Soome suursaadik Eestis Vesa Vasara ning Taani suursaadik Eestis Niels Boel Abrahamsen andsid esmaspäeval president Alar Karisele Kadriorus üle oma volikirja.

President Karis kinnitas Soome suursaadiku volikirja vastu võttes, et Eesti ja Soome suhted on ainulaadsed.

«Meie suhted on erilised ja head kõikides valdkondades, kuid eesmärk on arendada piiriülest digikoostööd veelgi, mis lihtsustaks asjaajamist mõlema riigi kodanikele. Samuti soovime tugevdada piirkondlikku energiajulgeolekut ja regionaalset julgeolekukoostööd,» ütles riigipea.

Kohtumisel Taani suursaadikuga tõi Karis esile häid vastastikuseid suhteid. «Taani on paljudes teemades Eesti jaoks samameelne partner. Me teeme koostööd Põhja- ja Baltimaade ringis, NATOs ja Euroopa Liidus ning piirkondliku julgeoleku tagamisel. Eesti-Taani kaitsekoostöö on tihe, samuti on meil ühised huvid küberturvalisuse- ja digivaldkonnas, arengukoostöös, kliima- ja energiateemadel, sealhulgas Läänemere tuuleparkide rajamisel,» sõnas Eesti riigipea.

Taani suursaadik Eestis Niels Boel Abrahamsen andis president Alar Karisele üle oma volikirja.
Taani suursaadik Eestis Niels Boel Abrahamsen andis president Alar Karisele üle oma volikirja. Foto: Marko Mumm / presidendi kantselei

Nii Soome kui ka Taani suursaadikuga kohtumisel väljendas Eesti riigipea veendumust, et Soome ja Rootsi NATOga liitumine viib regionaalse kaitsekoostöö uuele tasemele ning et Põhjamaade ja Balti riikide (NB8) formaati tuleks kasutada ka julgeoleku- ja kaitsepoliitiliste teemade koordinatsiooniks senisest enam. Samuti räägiti vajadusest toetada igati Ukrainat ning isoleerida Venemaa, karmistada sanktsioone ja piirata Schengeni viisade väljastamine Vene turistidele.

Soome ja Taani suursaadik resideerivad mõlemad Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles