Jüri Ratas: mina küll ei kahtle, et Sanna Marin suudab nii tantsida kui ka edukalt riiki juhtida (2)

Postimees
Copy
Keskerakonna esimees Jüri Ratas.
Keskerakonna esimees Jüri Ratas. Foto: Remo Tõnismäe

Jüri Ratas tõrjub peaminister Kaja Kallase kriitikat, öeldes, et poliitik peab suutma keskenduda korraga mitmele valdkonnale.

Peaminister heitis kolmapäeval inimeste küsimustele vastates Keskerakonna juhile ja riigikogu esimehele Jüri Ratasele ette tantsusaates osalemist, selle asemel et tegeleda pakiliste küsimustega, näiteks energiakriisiga. «Üks tegeleb sellega, kas ta tantsupööre tuleb piisavalt hästi välja ja teine peab tegelema sõjaga, energiakriisiga, inflatsiooniga, inimeste aitamisega,» kirjeldas Kallas. «Aga soovin Jüri Ratasele tantsusaates väga palju edu.»

Ratas vastas sotsiaalmeedia postituses, et Kallase arvates saab poliitik tegeleda korraga kas tantsu või elektrihinnaga. «Ma olen alati pidanud oluliseks, et inimene suudab tegeleda paljude valdkondadega ja keskenduda, eriti peab seda suutma poliitik ja vältimatult peaminister. Ma arvan, et see on väga vajalik — olla välispoliitikas aktiivne, aga mõista ka Eesti inimeste muresid, arutleda Washingtonis, tegutseda Karksis jne. Mina küll ei kahtle, et Sanna Marin suudab nii tantsida kui ka edukalt Soome riiki juhtida,» kirjutab Ratas.

Ühtlasi pakub Ratas peaministrile energiakriisi ja hinnatõusu ohjamisel abi. «Keskerakond on igal juhul valmis aitama, pakkuma taaskord konkreetseid meetmeid ja selgitama Reformierakonnale rahulikult, miks ikkagi on praeguses olukorras vaja Eestimaa inimesi ja ettevõtteid aidata,» märgib Keskerakonna esimees.

Muu hulgas soovitab Ratas suurendada erakorralist pensionitõusu 50 euroni, langetada aktsiisi kütusele ning toiduainete käibemaksu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles