Blinken: Ukraina väed on saavutanud märkimisväärset edu

Copy
Antony Blinken Mehhikosse saabumisel.
Antony Blinken Mehhikosse saabumisel. Foto: Raquel Cunha/Scanpix

USA välisminister Antony Blinken ütles esmaspäeval, et Ukraina väed on saavutanud märkimisväärset edu oma vastupealetungis Venemaa vägede vastu, kuigi selle tulemust on veel vara ennustada.

«Ilmselt oleme näinud ukrainlaste suuri edusamme eriti riigi kirdeosas. See on osaliselt meie antud toetuse tulemus, kuid ennekõike on see Ukraina relvajõudude ja rahva erakordse julguse ja vastupidavuse tulemus,» ütles Blinken ajakirjanikele Mehhikos.

«On liiga vara öelda, mis selle tulemuseks saab olema. Venelased hoiavad Ukrainas märkimisväärseid vägesid. Samuti varustust, relvi ja laskemoona. Nad jätkavad selle kasutamist valimatult mitte ainult Ukraina relvajõudude, vaid ka tsiviilisikute ja tsiviilinfrastruktuuri vastu. Ma olen seda ise näinud,» lisas Blinken.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kinnitas esmaspäeval, et Ukraina väed on sel kuul vallutanud Venemaalt tagasi 6000 ruutkilomeetrit territooriumi, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

«Alates septembri algusest on meie sõdurid vabastanud juba 6000 ruutkilomeetrit Ukraina territooriumi idas ja lõunas ning me liigume edasi,» sõnas Zelenskõi oma igapäevases pöördumises rahva poole.

Blinken ja kõrged kaubandusametnikud saabusid esmaspäeval Mehhikosse, et pidada majanduskõnelusi ja riikidevahelisi suhteid parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles