GALERII Märtsis Harkivist põgenenud kunstnik lukustas end Vabaduse väljakul puuri (7)

Postimees
Copy

Ukrainlannast kunstnik Polina Kuznetsova korraldas Vabaduse väljakul performance'i, millega tahtis tähelepanu pöörata inimõiguste kadumisele sõjategevuse ajal.

Märtsis Harkivist põgenenud Polina lukustas end koos Mariupolist põgenenud, äsja Eestisse saabunud noormehega koos kitsukesse puuri.

Lisaks sellele kajastab Kuznetsova kunstnikuna ka teisi tähtsaid sõnumeid sõja, vabaduse ning inimkogukonna kohta, mis on viimase paari kuu jooksul võrreldes sõjategevuse algusega vähem kõlapinda leidnud. Esitlusse olid kaasatud ka tekstid läbi QR koodi, mida üritust väisanud publik sai lugeda läbi oma telefoni.

Performance oli kolmas ning lõplik osa Polina kunstiteostest, mis on elluviidud samal ajal kui ta on elanud sõjapõgenikuna Eestis. See teos on lõplik, kuna Polina reisib järgmisel nädalal tagasi Kiievisse, et toetada oma kodumaad ning panustada selle taastamisele.

Polina korraldas sarnast esitlust Rootsis Göteborgis, kus ta viibis üle kolme tunni üksinda puuris, ning paarsada inimest peatus ja võttis aega, et vaadata ning reageerida kunsti esitlusele.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles