Ungari meedias levib uudis Hitleri vuntsidega Orbani piltidest Tallinnas (5)

Postimees
Copy
Ungari peaminister Viktor Orban 16. septembril visiidil Serbias.
Ungari peaminister Viktor Orban 16. septembril visiidil Serbias. Foto: Darko Vojinovic / AP /Scanpix

Ungari meedias hakkasid täna levima uudised Tallinna tänavatele kleebitud Viktor Orbani pildist, kus talle on otsa ette joonistatud haakrist ja nina alla Hitleri vuntsid. Pildi juures olev tekst heidab Orbanile ette Venemaa toetamist Ukraina sõjas.

Sotsiaalvõrgustikus Reddit levima hakanud pilte on avaldanud mitu Ungari meediaväljaannet. Uudise tegid sellest näiteks RTL, Index ja Daily News Hungary.

Ungari peaministri Viktor Orbani pildid on tehtud Tallinna sadamas A- ja D-terminali juures ning Ungari saatkonna juures Maakri tänaval.

Pildi juures on tekst, milles peaminister Viktor Orbanit nimetatakse ekslikult Ungari presidendiks ning ka tema eesnimi on kirjutatud valesti, c-tähega.

«See on Victor Orban. Ta on Ungari president. Talle meeldib Venemaa invasioon Ukrainasse, sest talle meeldivad surnud ukrainlased. Ta kiitis heaks Vene tuumaelektrijaama rajamise oma riiki. Ungari teeb koostööd Venemaaga ja ta ei peaks olema Euroopa Liidu liige. Palun näita Eesti väärtusi ja ütle Ungarile, et nad ei saa jätkata Vene energia ostmist, mida rahastatakse Ukraina inimeste verega,» on Orbani pildi juurde kirjutatud.

Paberilehel on ka inimõigusorganisatsiooni Human Rights Watch kodulehekülje veebiaadress.

  • Vaata pilte Tallinnasse kleebitud Orbani piltidest SIIT, SIIT ja SIIT.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles