President Karis võttis vastu kolme riigi suursaadiku volikirjad

BNS
Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Tairo Lutter

President Alar Karisele andsid teisipäeval Tallinnas Kadriorus oma volikirja üle Leedu suursaadik Raimonda Murmokaitė, Austria suursaadik Peter Mikl ning Armeenia suursaadik Hovhannes Igityan.

President Karis kinnitas Leedu suursaadiku volikirja vastu võttes, et Eesti ja Leedu on lähedased ja samameelsed partnerid paljudes valdkondades, iseäranis kaitse- ja julgeoleku vallas ning selles, mis puudutab Venemaa agressiooni Ukrainas. Võtmetähtsusega on jätkuv koordinatsioon elektrivõrkude sünkroniseerimisel.

Riigipea tõdes, et vaatamata riikide tihedale koostööle on küllaldaselt potentsiaali ka majanduskoostöö, kultuurisuhete ja kodanike omavaheliste kohtaktide süvendamiseks.

Kohtumisel Austria suursaadikuga tõi president Karis esile riikide häid kahepoolseid suhteid ning avaldas lootust, et senisest rohkem saame koostööd teha digivaldkonnas ja rohepöörde alal, samuti kultuurivaldkonnas. Riigipea toonitas, et praeguses julgeolekupoliitilises olukorras on riikide koostöö ja Euroopa Liidu ühtsus iseäranis olulised.

Armeenia suursaadikuga kohtumisel väljendas president Karis muret hiljutise sõjalise eskalatsiooni pärast Armeenia ja Aserbaidžaani piiril. Eesti riigipea avaldas lootust, et saadiku saabumisega saavad kahepoolsed suhted uue hoo.

Kõigi suursaadikutega rääkis Eesti riigipea Venemaa agressioonist Ukrainas ning vajadusest jätkata Venemaa rahvusvahelise isoleerimisega, sanktsioonide tugevdamise ja Ukraina toetamisega.

Leedu suursaadik ja Austria suursaadik resideerivad mõlemad Tallinnas, Armeenia suursaadik Vilniuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles