Häirekeskus tööjõudu naljalt juurde ei saagi: erialal jäi sõelale 6 õppurit (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Häirekeskus Tallinnas
Häirekeskus Tallinnas Foto: Eero Vabamägi

Ajal, kui häirekeskusel on ligi neljandik töötajatest puudu, napib ka kandideerijatest. Sisekaitseakadeemia pole veel otsustanud, kas õppegrupp üldse avatakse. 

«Kevadise põhivastuvõtuga kandideeris Sisekaitseakadeemiasse päästekorraldaja erialale 7 ja sobivaks osutus 2 kandidaati. Septembrikuise lisavastuvõtuga kandideeris õppima 16 ja sõelale jäi vaid 6 kandidaati,» märkis kommunikatsioonispetsialist Kristi Kirikal. 

Kirikal täpsustas, et 10 kuud kestvas õppes õpitakse statsionaarses õppevormis koolis kohapeal menetlema 112 numbrile saabuvaid hädaabikõnesid. «Kuna päästekorraldaja tegeleb igapäevaselt erineva emakeelega kõnelejate hädaabiteadetega, on õppekavas oluline roll keeleõppel, suhtlemiseoskuste arendamisel ja kultuuride tundmisel,» sõnas ta ja lisas, et eriala edukalt lõpetanud saavad tööd häirekeskuse piirkondlikes keskustes Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Pärnus. 

Tänavu kevadel lõpetas päästekorraldaja erialal üheksa õppurit.

Postimees kirjutas eile, et häirekeskusel on töökätest puudu ning tänavu kaheksa kuuga lahkus häirekeskusest valdavalt töötasu tõttu rohkem töötajaid kui mullu kokku. 112 liinile on tekkimas kõnejärjekorrad, mõnel juhul suisa minutiteni. 

Nõuded õpilastele ja töötajatele on samas võrdlemisi ranged: õpilase vene keele oskus peab olema vähemalt B1 tasemel, tal peab olema laitmatu taust ning ühtlasi hinnatakse kutsesobivust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles