Moskvale alluv õigeusukirik naudib ainulaadseid parkimissoodustusi Tallinna vanalinnas (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Moskva õigeusukiriku parkimissoodustused Tallinna vanalinnas.
Moskva õigeusukiriku parkimissoodustused Tallinna vanalinnas. Foto: Taavi Sepp

Äsja jõhkra avaldusega maailma vapustanud Vene õigeusukiriku siinne esindus naudib juba aastaid pretsedendituid parkimissoodustusi nii Toompeal kui ka all-linnas.

Nii näiteks on Pikal tänaval Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku kantselei ees parkimine lubatud vaid «metropoliidi kantselei erilubadega». Toompeal Aleksandr Nevski katedraali kõrval on aga parkimiskeelu märgi juures 15 meetrisel alal kehtiv erand «välja arvatud Aleksandr Nevski katedraali teenindamiseks». Iseenesest poleks sellest ju midagi, kuid teine Toompeal asuv pühakoda, Tallinna Piiskoplik Toomkirik, võib sellisest erandist vaid unistada.

«Meie kiriku ees võib küll pühapäevaste jumalateenistuste ajal tasuta parkida, aga samas on meie inimesed saanud trahvi näiteks suurel reedel või teistel pühadel, mis ei lange pühapäevadele,» rääkis Toomkiriku õpetaja Arho Tuhkru. Tallinna parkimiseeskiri lubab mõnel pool tasuta parkida «pühapäeviti ja riiklikel pühadel», aga kiriku ees olev liiklusmärk ütleb selgelt: pühapäeviti kella 9-14.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles