Piirivalve: ükski piiririkkumine Lämmijärvel ei jää märkamata

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: PPA

Piirivalve mõistab, et kalamehed tahavad väga Lämmijärvele kalale minna, kuna korralikku jääd ei ole Peipsil siiani tekkinud, kuid manitseb võimalike piiririkkumiste eest.

«Piiririkkumisi on tõesti olnud päris mitmeid, seetõttu peame vajalikuks täiendavalt rääkida, kus meie riigipiir asub on ja kuidas ta on tähistatud. Valvame oma piiri hea tehnikaga ja näeme praktiliselt kõiki rikkumisi ning rakendame koos naaberriigi piirivalvega meetmeid, et rikkujad kinni pidada,» ütles piirivalveameti peadirektor piirivalvekolonel Roland Peets.

«Inimesed ei pane sageli kalapüügihasardis ümbritsevat keskkonda tähele ning transpordivahenditega mööda jääd liikudes sõidavad läbi piiritähiste vahelt. Sellega rikuvad nad piirirežiimi ja ületavad ebaseaduslikult riigipiiri.»

«Tahaksin kalameestele meelde tuletada: kalale minnes jälgige ajutise kontrolljoone märgistust, et ei tekiks rikkumisi ja sellele järgnevaid väärteomenetlusi. Piirivalve soovib kalamehi teavitada, et ebaseaduslik riigipiiri ületamine ei ole naljategu ja iga juhtumit piiril vaadeldakse väga tõsiselt,» lisas Peets.

«Riigipiiri ületamine ei ole aiast välja minek või aeda sisse tulek, see on tegelikult väga tõsine piirirežiimi rikkumine, millele järgneb kahe riigi ühisjuurdlus ja rikkumisele ka vastavat sanktsioonid.»

Riigipiir veekogudel on mõtteline joon, mis siis on tähistatud poide või muude tähistega.

Püsiva jääkatte tekkimisel tähistame igal talveperioodil patrullraja joone 50 meetrit enne ajutist kontrolljoont, mille taga asub režiimi ala.

Märgistuse eesmärk on eelkõige preventiivne, et inimesed ei ületaks seda ebaseaduslikult piiri. Piiri tähistamiseks kasutame latte või oksi, millele on lisatud kollane lint.

«Kutsume tähelepanelikkusele eriti neid kalamehi, kes kalastavad patrullraja ja kontrolljoone vahetus läheduses. Kuna Peipsil on jääolud keerulised, siis tuletame meelde, et järvele minnes pange selga päästevest ja võtke kaasa jäänaelad. Registreerige oma järvele minek lähimas piirivalvekordonis ja teavitage piirivalvekordonit ka järvelt naastes,» manitses Peets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles