Estkeeri eakate koduhooldus laienes Tartust Tallinnasse

Estkeer OÜ
Copy
Foto: Estkeer OÜ

Peale nelja tegevusaastat on hooldusteenuste ettevõte Estkeer võitnud Tartu linna ja inimeste südamed ja nüüd soovitakse seda teha ka Tallinnas: alates septembrist on eriilmelised hooldusteenused kättesaadavad pealinna elanikelegi. Ja neile, kes mujal Eestis, pakub tuge ja aitab silmaringi laiendada sotsiaalteenuseid lahkav uhiuus taskuhääling TerviseTasku.

 

Pealinna ajendas Estkeeri kolima sealne klientuur, kes ettevõtte laiahaardelist teenuspaketti ja kindla hooldaja tagamist väga ootas. Ühe pöörduja soov oli just leida püsiv ja kindel hooldaja, mitte kogeda seda, et iga päev tuleb uus inimene, kellele uuesti oma vajadusi ja harjumusi tutvustada. Estkeeri prioriteet on aga hea teenus ja sestap saadetakse kliendi juurde teine hooldaja vaid juhul, kui püsihooldaja on haigestunud või puhkusel. Eaka ja tema lähedaste jaoks on emotsionaalselt väga oluline, et teenust osutab kindel inimene, kellega tekib usalduslik side, ja kes teab, mismoodi hooldatava kodus asjad toimivad.

Foto: Estkeer OÜ

Turvaliselt oma kodus

Pealinlased otsisid usaldusväärsust, kindlust ja läbipaistvust, tõdedes, et isehakkajaid hooldajaid usaldama ei kiputa, kuna kardetakse kelmusi ja pettusi, millest meedias palju kirjutatud. Estkeeri ustavuse tagab aga ametlik leping, mis teenuseosutaja ja kliendi vahel sõlmitakse. Samuti kaasneb Estkeeri teenuspaketiga korrapärane tagasisidestamine, ülevaadete andmine ja hoolduspäeviku pidamine, mis kindlustab selle, et abivajaja lähedane on pidevalt kursis, mis tema ligidasega toimub ja kuidas tal läheb.

Üks abisaaja pealinnas on 86-aastase proua Anna, kes küll on tegus, kuid vajab tihti väljaskäikudel saatjat. Ta ei jõua suuri vahemaid omal jalul läbida ja vajab tuge – seega oli ka transpordi olemasolu tema jaoks teenusevalikul väga oluline. Proual tekkis soov külastada temale olulisi kohti, kuhu ta polnud ammu pääsenud. Näiteks surnuaeda, kus vajas hoolitsemist-korrastamist ka tema lähedaste hauaplatsid.

Lisaks vajab vanaproua abi koristamisel, toidutegemisel. Sama tähtis on, et keegi jälgiks, et õigel ajal saaks võetud vajalik kogus ravimeid.

Proua Annal oli üks laps, kes paraku lahkus siitilmast aastaid tagasi. Tal on ka lapselapsed, kes vanaemast väga hoolivad, ent ei saa tööpäevil vanavanemale toeks olla. Nii hoolitsesid nad selle eest, et Anna saaks vajalikku abi ka siis, kui nemad kohal olla ei saa. Hooldekodu aga välistati, sest oma kodu on veel tegusale vanaema Annale kõige parem koht kuhu saavad ka lapselapsed oma peredega alati külla minna ja nii Estkeeri koduhooldus ka parim valik.

Õnnetus ei hüüa tulles

Teine tallinlane võttis Estkeeriga ühendust eriolukorras, kus 79aastasel isal oli juhtunud kodus, vannitoas õnnetus. Olles ise Pärnus töölähetusel, ei saanud poeg isa ise aidata. Siis meenus talle aga sotsiaalmeedias jagatud Estkeeri blogipostitus väljakutseteenusest ja ta võttis ettevõttega ühendust. Vanahärra sai Estkeerilt abi poole tunniga, ilma eelnevate kokkuleppe või lepinguta. Ja kuna härra jäi abiga väga rahule, siis sõlmis tema poeg hiljem Estkeeriga kokkuleppe, et hakkab teenust kasutama siis, kui pikemalt kodust eemal on.

Just viimane, väljakutseteenus on olnud lahendus, mille vastu inimesed on enim huvi tundnud. Hooldus- või abivajadus tekkib ootamatult ja seega on tähtis, et ka abi saabuks ruttu.

Nii leiab Estkeeri klienditeenuste juhi Triin Lombi sõnutsi nüüdsest Tallinnastki pea kõik Estkeeri teenused alates isikuhooldusest iluhooldusteenusteni ja transpordist kodukoristuseni, et ükski abivajaja ei peaks jääma vajaliku abita.

Pealinna kontor pandi püsti Mustamäele (Laki põik 2), kuhu on end sisse seadnud meeskonna üks osa ehk rakuke koos klienditeeninduse, kodushooldajate ja hoolduseks vajalike tarvikutega. Paralleelselt luuakse pealinna sobivat ja ühtehoidvat tiimi.

Taskuhääling harib

Estkeeri taskuhääling TerviseTasku.
Estkeeri taskuhääling TerviseTasku. Foto: Estkeer OÜ

Estkeer on ettevõtmistes innovaatiline, lisaks oma teenuste arendamisele loob inimeste teadlikuse tõstmiseks ka erinevaid väljundeid. Nii on Tartus püsti pandud oma taskuhäälingustuudio, kust hakkab erinevates kanalites kõlama saade TerviseTasku. Podcasti ruumi renditakse välja ka teistele huvilistele ja taaskord soovi korral terviklahendusena, andes soovijatele võimaluse kasutada ruumi koos saatejuhi ja helitehnikuga. Aega saab broneerida kirjutades meiliaadessile info@estkeer.ee.

Estkeeri tegevjuhi Sander Sassi sõnutsi soovib Estkeer läbi taskuhäälingu anda inimestele teavet just hooldusest ja sellega seonduvatest valdkondadest, alates tervishoiust kuni haridussüsteemini välja. “Leidsime, et saame ise oma ideid ja mõtteid viia kuulajateni ja seeläbi ka tulevaste klientideni,” lisab ta.

Esimestes saadetes räägib ettevõtte juht üldisemalt Estkeerist ja hooldusteemast laiemalt. Edaspidi on saatekülaliste seas need, kes teenustega lähemalt kokku puutuvad: hooldajad ja hoolduse otsese korraldamise ja kliendihaldusega seotud klienditeenindajad. Lisaks plaanitakse kaasta koostööpartnereid ja spetsialiste meditsiinivallast , et anda koduhooldusteenustest ülevaade arstiteaduslikust vaatenurgast. Haridusasutustest tulevad spetsialistid rääkima erivajadustega laste haridustee võimalustest ja kindlasti koostööpartnerid kelle õe eriala tudengitele või hooldaja kutseõpel või kursusel õppivatele inimestele võimaldame praktikakohta hoolduses.

Taskuhäälingu üks saatejuhtidest, ajakirjandustudeng Kätrin Zupsmann tõdeb, et liitus Estkeeri turundustiimiga, et endki hooldusvallas harida, kuna tema teadmised pole väga sügavad, kuid Estkeeri positiivsed inimesed ja õhkkond inspireerivad. “Nende inimeste keskel on väga hea olla, sest Estkeeri inimeste sära justkui nakatab ka mind,” avaldab noor. “Tundsin, et taskuhäälingu sisu loomine on väga loogiline samm arenguks ja teadmiste praktiseerimiseks. Audio on minu jaoks üks viis luua ajakirjanduslikku sisu.”

Zupsmann loodab valdkonnas õppida ja areneda koos kuulajatega. “Arvan, et see on ka üks pluss: ehk oskan teemasid inimestele lähemale tuua just niinimetatud kaugema inimese vaatest,” lisab ta.

Ühtlasi on Estkeeril oma YouTube’i kanal, kuhu ilmuvad ettevõtte töötajate töid-tegemisi kirjeldavad ülesvõtted, sündmused ja erinevad kohtumised väljaspool asutust.

Estkeeri on koondatud kõik eakate, erivajadustega laste ja täiskasvanute igapäevaelu toetavad ja abistavad teenused. Teenusele saabuval kliendil on võimalik saada soovi korral tasuta koduõe tervisekontroll, mille andmed sisestatakse patsiendi digilukku ning vajadusel tehakse koostööd pere- ja raviarstidega. Koduhooldus aitab iseseisvalt ja pikemalt oma kodus elada!

Teenuste osutamise piirkonnad: Tartu ja Tallinn

Võta ühendust:

info@estkeer.ee

Tel: +372 56463799

Tartu, Ringtee 25

Copy
Tagasi üles