Tallinna linnavalitsus ei toetanud eestikeelsele haridusele üleminekut (1)

Postimees
Copy
Eesti keele õpik.
Eesti keele õpik. Foto: Margus Ansu

Kui eelmisel neljapäeval kiitis vabariigi valitsus heaks eestikeelsele õppele ülemineku tegevuskava ja vajalikud seadusemuudatused, siis tänasel Tallinna volikogu rahanduskomisjoni istungil ei toetanud ei linnavalitsus ega Keskerakonna fraktsiooni liikmeid samasisulisi Isamaa fraktsiooni ettepanekuid.

Tallinna linnavolikogu Isamaa fraktsiooni esimehe Karl Sander Kase sõnul tekib meil sisuliselt olukord, kus vabariigi valitsus on paika pannud konkreetsed kuupäevad eestikeelsele õppele üleminekuks kõigis Eesti koolides, kuid Tallinna pikaajalistes strateegiates pole seda poole sõnagagi mainitud. «Linn peaks tegema riigiga koostööd, et eestikeelsele õppele üle minna kõigis koolides. Tänane komisjon jätab aga pigem mulje, et oodata on vastutöötamist,» ütles Kase.«Isamaa, Reformierakonna ja SDE koalitsioonileppe järgi on eestikeelsele õppele üle mindud 2030. aastaks, kuid Tallinna linna strateegias ei ole paika pandud mõõdikuid ja konkreetseid tegevusi üleminekuks. Seda vaatamata asjaolule, et haridusasutuse tegevuse korraldamine ja ülalpidamine on omavalitsuse ülesanne,» rääkis Kase.

Muu hulgas tegi Isamaa «Tallinn 2035» rakenduskavale aastateks 2023-2026 ettepaneku, et linn seaks strateegilise eesmärgi minna kõigis Tallinna koolides üle eestikeelsele õppele hiljemalt 2030. aastaks.

Samuti soovis Isamaa seada sihttaseme, mille järgi on 2030. aastal eesti keelt mitteoskavate õpetajate arv null.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles