Kohus mõistis firmajuhi kallal vägivallatsenud kliendi tingimisi vangi (1)

BNS
Copy
Mootorsaag. Foto on illustratiivne.
Mootorsaag. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Pärnu maakohus mõistis teisipäeval tingimisi vangi mehe, kes vägivallatses mullu kevadel Kuressaares mootorsae parandamisest keeldunud firma juhatuse liikme kallal.

Kohus tunnistas Igor Prošini süüdi vägivallaga toime pandud võõra vallasasja omavolilise ajutise kasutamise katses ja karistas teda üheaastase vangistusega tingimisi sama pika katseajaga. Kohtuotsus ei ole veel jõustunud.

Süüdistuse järgi läks Prošin möödunud aasta 27. märtsil Kuressaares asuvasse kauplusesse ning nõudis firma juhatuse liikmelt katki läinud mootorsae Stiga kohest parandamist. Tal oli saagi vaja kasutada metsas puude maha võtmiseks.

Kuna ettevõtte juhatuse liige keeldus sae parandamisest, jättis Prošin katkise mootorsae kauplusesse ja võttis sealt uue mootorsae ning hakkas sellega poest välja minema. Juhatuse liige haaras kaupluse välisukse juures mootorsaest kinni. Prošin ei lasknud saest lahti ning lükkas juhatuse liikme kauplusest välja hoovi ja surus ta murutraktori kapotile kõhuli. Prošin haaras muruniiduki tera ja surus sellega kannatanu kaelale ning rinnale. Firmajuht sai selle tagajärjel tervisekahjustusi.

Prošin jätkas ründamist, mille käigus läks ümber remonti toodud muruniiduk Viking. Prošin haaras sõrmedega ettevõtte juhatuse liikme peast ning silmadest ja pigistas teda. Ohver vajus pikali maha, mille peale lõi Prošin teda jalaga vastu reit.

Pärast seda võttis Prošin hoovist kaasa teise remonti toodud mootorsae ja lahkus, eeldades ekslikult, et võetud mootorsaag on töökorras. Politseil õnnestus Prošin tabada ja temalt saag kätte saada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles