VASTASSEIS UUE POLITSEIJUHI ASJUS Läänemets eelistab Kommusaart, Kallas Belitševi (1)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Kui päästeameti peadirektori kandidaadi Margo Klaose (vasakul) ja kaitsepolitsei peadirektori kandidaadi Margo Pallo­soni (paremal) väljakäimine käis Lauri Läänemetsal ladusalt, siis uue politsei- ja piirivalveameti direktori kandidaadi asjus on tekkinud mingi jama.
Kui päästeameti peadirektori kandidaadi Margo Klaose (vasakul) ja kaitsepolitsei peadirektori kandidaadi Margo Pallo­soni (paremal) väljakäimine käis Lauri Läänemetsal ladusalt, siis uue politsei- ja piirivalveameti direktori kandidaadi asjus on tekkinud mingi jama. Foto: Tairo Lutter

Siseminister Lauri Läänemetsa (SDE) välja pakutud kandidaat politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektoriks Veiko Kommusaar tuli üllatusena peaminister Kaja Kallasele (RE), kes oli seni arvestanud sellel kohal ameti praeguse asedirektori Egert Belitševiga.

Kui kuu aega tagasi toimus konkurss politseijuhi kohale, saatis Läänemets riigikantseleisse kolm nime: Egert Belitšev, Krista Aas ja Kuno Tammearu. Esimesed kaks on politseiameti praeguse juhi Elmar Vaheri asetäitjad ning Tammearu töötab päästeameti juhina. Siseminister soovis, et komisjon valiks välja ja teataks talle kolmest nimest kaks.

Riigikantselei juures tegutseva tippjuhtide valiku komisjoni juht riigisekretär Taimar Peterkop selgitas, et seaduse mõttes pole selline konkurss kohustuslik, julgeolekuasutuste, sh politseiameti juhi võib valida ka ilma selleta. Läänemts läks siiski teist teed ning seetõttu testis ja intervjueeris komisjon kandidaate, tegi neile isiksuse- ja vaimsete võimete testi, lasi tutvustada oma visiooni. Pärast seda komisjoni liikmed hääletasid, andsid punkte ja saatsid – nagu oli kokku lepitud – ministrile kaks nime, esmavalikuna Belitševi ja teisena Aasa. Siis tekkis aga esimene tõrge. Kuigi alguses taheti komisjonilt kaht kandidaati, siis hiljem soovis siseministeeriumi kantsler lisada kolmandana Kuno Tammearu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles