Kohus võttis pedofiiliakuriteos kahtlustatava mehe vahi alla (1)

Postimees
Copy
Ekraanitõmmis Artur Aibetovi videost.
Ekraanitõmmis Artur Aibetovi videost. Foto: Likee

Prokuratuur esitas varem pedofiiliakuritegude eest karistust kandnud Artur Aibetovile uue kahtlustuse lapseealise seksuaalses ahvatlemises, politsei pidas ta reedel kinni ja Harju maakohus võttis vahi alla.

Tänavu suve lõpul sai politsei vihjeid, et varem lapsporno valmistamise ja selle kättesaadavaks tegemise eest karistust kandnud Aibetov suhtleb taas lapseealistega seksuaalsetel teemadel. Politsei asus vihjeid kontrollima ning kogus piisavalt tõendeid, et mees kinni pidada ja vahi alla võtta, et vältida võimalike uute kuritegude toimepanemist.

Kahtlustuse kohaselt on Aibetov lapseealisi seksuaalselt ahvatlenud. Kogutud tõendid viitavad, et suhtlus toimus virtuaalselt ning praegu ei ole alust arvata, et mees on lastele füüsiliselt viga teinud. Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri Marika Reintopi sõnul kontrolliti iga vihjet tähelepanelikult. 

Põhja prefektuuri seksuaalkuritegude ja lastekaitsegrupi juht Reimo Raiveti sõnul on politsei tuvastanud kaks last, kellega Aibetov esialgsetel andmetel suhtles seksuaalse ahvatlemise eesmärgil.

«Juhul kui kellelgi on infot sarnastest juhtumite või uute võimalike ohvrite kohta, palume sellest teada anda uurijale numbril 612 5913,» kutsus Raivet üles.

Prokurör lisas, et vabadusse jäädes võib Aibetov oma tegevust jätkata, mistõttu taotles prokuratuur tema vahistamist. 

Raivet lisas, et lapsi aitab võimalike ohtude eest internetis kaitsta usalduslik suhe lapsevanemaga. «On oluline, et laps tunneks taolisse olukorda sattudes ohu ära ning räägiks sellest häbitundeta oma vanemale. Lapsele tuleb rääkida, et võõrastega ei tohi internetis suhelda, ning tuleb selgitada võimalikke ohte. Samuti on oluline õpetada, et lapsed ei tohi endast teha ja inimestega jagada intiimseid fotosid, isegi kui seda küsib tuttav inimene,» lisas Raivet.

Kui märkate, et teie laps käitub tavapärasest teisiti ning teil on alust kahtlustada seksuaalset väärkohtlemist, siis tuleks kindlasti pöörduda Lastemaja poole.

Lastemajad asuvad Tallinnas, Tartus ja Jõhvis, kuid teenus on kättesaadav kõikidele abi vajavatele lastele Eestis. Sel sügisel avatakse lastemaja ka Pärnus.

Lastemajas töötavad lastekaitsetöötaja, politsei, prokurör, psühholoog ja paljud teised. Meeskond hindab lapse tervislikku ja sotsiaalset olukorda ja abivajadust, viib läbi juhtumi lahendamiseks vajaliku uurimise ning pakub lapsele vajalikku abi, nõustamist ja suunab pere psühholoogi või terapeudi vastuvõtule.

Lastemaja on infotelefonil 5854 5498 kättesaadav E–N kell 8–17; R kell 8–15.30

Muudel aegadel on abiks

  • lasteabitelefon 116 111
  • info@lasteabi.ee
  • hädaohu korral politsei 112
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles