Prokuratuuri jaoks ei olnud Helme ütlustel Repsi kohtuasjas erilist kaalu

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mart Helme (EKRE) ei tahtnud ministrina sünnipäeva tööl tähistada, sest muretses, et hiljem jääks asjale kehv maik külge. 
Mart Helme (EKRE) ei tahtnud ministrina sünnipäeva tööl tähistada, sest muretses, et hiljem jääks asjale kehv maik külge. Foto: Madis Veltman

Kaitsjad kutsusid endise haridus- ja teadusministri Mailis Repsi (KE) kohtuasjas ütlusi andma toonase siseministri Mart Helme (EKRE), et pärida temalt, kuidas üks Eesti minister oma ministriasju ajab. Prokuratuur seevastu ei esitanud Helme meenutuste järel ühtegi küsimust.

Prokuratuur ei näinud Helme ütlustes tõenduslikku kaalu, mistõttu jäi esitus vaid poliitiku ja Repsi kaitsjate kanda. «Kui prokuratuuri hinnangul ei seostu tunnistaja ütlused etteheidetavate tegudega ehk nendel ei ole kriminaalasjas olulist tõenduslikku tähtsust ja kaalu, siis on õigus tunnistajate küsitlemisest loobuda. Suure tõenäosusega loobume veel nii mõnegi kaitsjate tunnistaja küsitlemisest,» selgitas riigiprokurör Denis Tšasovskih.

«Mõtlesin, et see on järjekordne sopaloopimine. Aga noh, nüüd me oleme siin,» kommenteeris Helme meedias avaldatud asjaolusid, mis viisid uurimise algatamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles