Narva Tulevik algatas volikogu komisjoni esimehe umbusaldamise

BNS
Copy
Narva linnavolikogu istung.
Narva linnavolikogu istung. Foto: Eero Vabamägi

Narva linnavolikogu fraktsiooni Narva Tulevik 12 liiget esitasid volikogu ühistute komisjoni esimehe Viktor Šemarini umbusaldamiseks volikogu esimehele avalduse.

Fraktsiooni Narva Tulevik liikmed paluvad volikogu esimehel Vladimir Žavoronkovil võtta järgmise volikogu istungi päevakorda umbusaldusavaldus ja soovivad komisjonile uue esimehe ja aseesimehe valimist. Umbusaldamise põhjust fraktsioon välja ei too.

Žavoronkov ütles BNSile, et umbusaldusavaldus ei ole juriidiliselt korrektselt vormistatud, sest eelnõu puhul peab alati juures olema ka seletuskiri. «Umbusalduseks ei ole minu arvates üldse põhjust. Isikut saab umbusaldada siis, kui ta teeb midagi valesti või tahtlikult takistab tööd,» rääkis ta. 

Žavoronkov näeb umbusalduse taga Narva Tuleviku soovi oma poliitikat ellu viia ja suruda koalitsiooni esindajat komisjoni esimeheks. Opositsiooni kuuluv Viktor Šemarin esindab volikogus valimisliitu Narva Heaks.

«Ma ei nõustu sellega, et kõikide komisjonide juhid peavad olema ainult koalitsiooni esindajad. Kõrgematel ametipostidel peavad olema oma ala spetsialistid ja ei oma tähtsust, millises poliitilises parteis nad on,» lausus Žavoronkov. «Ma ei poolda poliitilist klaarimist. Opositsioon alati kritiseerib, aga selleks opositsioon ongi. Kui meid märgatakse, on väga hea. Kõik tehakse ikka selle nimel, et linnas oleks parem,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles