VÄLKVIDEO Riho Terras: ma pigem arvan, et tuumarelva ei kasutata (1)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Eurosaadik ja endine kaitseväe juhataja Riho Terras (Isamaa) ütles Postimehe sõjastuudios, et ta pigem usub, et venelased ei kasuta tuumarelva, samas sajaprotsendiliselt seda välistada ei saa. Tema hinnangul muudaks tuumarelva kasutamine kogu sõja teistsuguseks. 

Riho Terras rääkis, et tuumarelva kasutamine muudab kogu sõjateatri teistsuguseks, sest siis muutuvad kõik riigid selles osalisteks.

Ta lausus, et kuigi tuumarelva kasutamisele ei pruugi vastata ilmtingimata tuumarelvaga, on efekti saavutamine tuumarelvadega vähetõenäoline. «Kui me vaatame Mariupoli linna, siis seda praegu enam ei eksisteeri, see on kaardi pealt ära pühitud, nagu oleks sinna tuumarelv kukkunud. Mismoodi sa ukrainlast veel rohkem hirmutad selle tuumarelvaga, kui ta juba on väga suures katastroofis, küll aga keerab see väga suure osa maailma võimsaid Venemaa vastu.»

Terras rääkis, et tuumarelva kasutamine ei sobi kindlasti ei Hiinale, Indiale ega Pakistanile ja see muudab ka Israeli positsiooni antud konfliktis.

«Ma pigem arvan, et tuumarelva ei kasutata, aga noh üks mingisugune väike protsent on alati seda puhast hullust, mis Venemaalt tuleb ja seetõttu seda sada protsenti välistada ei saa. Aga seda kasutatakse siis Ukraina vastu.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles