Sillamäel avati miljoni euro eest tervisekeskus, kuhu patsiente ei oodata (6)

, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Ka need sillamäelased, kes sageli polikliinikus käivad, et tea samas majas asuvast tervisekeskusest peaaegu midagi.
Ka need sillamäelased, kes sageli polikliinikus käivad, et tea samas majas asuvast tervisekeskusest peaaegu midagi. Foto: Denis Antonov

Kaks aastat tagasi Sillamäe linnapolikliiniku majja rajatud uus tervisekeskus on linnaelanikele täiesti tundmatu. Järjekordade asemel on seal perearstide, psühholoogide ja teiste eriarstide kabinettide kinnised uksed ja koridoris võtab maad vaikus. Otsustasime uurida, miks pole sillamäelastele uusi ruume ega uusi raviteenuseid tarvis.

Sillamäe on eriline linn. Suurem osa linlastest on eakad, kellest paljud on uraani tootmisel tervise kaotanud ja sunnitud sageli arstide juures käima. Näib, et meditsiiniteenuste niisuguse nõudluse korral tuleks arstide nimekirja täiendada, kuid kõik on vastupidi.

Iga aastaga tuntakse spetsialistide puudust teravamalt. Sillamäe elanikel tuleb arsti juurde sõita 20–30 kilomeetri kaugusele – Narva, Kohtla-Järvele või Purusse. Veelgi enam, kui tutvuda linlaste arvuka tagasisidega kohaliku meditsiini kohta, siis näeme, et isegi lihtsa tõendi või analüüside jaoks saatekirja saamine on sageli keeruline.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles