Transpordiamet: meil puudub igasugune teave

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval võib ka trammiliiklus seisma jääda.
Neljapäeval võib ka trammiliiklus seisma jääda. Foto: Priit Simson

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul puudub ametil igasugune info selle kohta, kuidas neljapäeval linnas ühissõidukite liikumine toimuma hakkab.

«Ametiühingud on küll ühistranspordiettevõtetele teada andnud toetusstreigis osalemisest, kuid millises ulatuse, sellest saadakse teada alles neljapäeva varahommikul,» ütles Harjo. «Seega ei saa me praegu ka mingeid ettevalmistusi teha.»

Harjo lisas, et kui neljapäeva hommikuks saab teada, kui palju bussi-, trolli- ja trammijuhte ikkagi streigis ei osale, siis tuleb hakata komplekteerima linna põhilisi ühistranspordiliine.

«Praegune ainuke soovitus, mida me oleme kõigile jaganud, on see, et ühissõidukid ei liigu neljapäeval,» ütles Harjo. «Sellega tuleb arvestada. Teine asi on see, et inimesed võiksid tööandjatega kokku leppida ning sel päeval võimalusel kodus tööd teha. Olemas on muidugi ka muud alternatiivid, mida inimesed peavad ise otsima.»

Harjo sõnul on ta juristidega konsulteerinud ning kuna võlaõigusseaduse mõttes on tegemist ikkagi force majeuri`ga, siis on igal inimesel oma vastutus, kuidas ta käitub.

Ta lisas, et praegu on väga raske ennustada, millised linna ühistranspordiliinid neljapäeval tööle hakkavad.

Riiklik lepitaja Henn Pärn ütles Postimehele, et toetusstreik on Eestis absoluutselt reguleerimata ala. Määratud on ainult etteteatamise aeg ning streigi maksimaalne kestvusaeg.

«Nüüd tuleb päevavalgele terve rida asju, mis on siiani lahendamata,» märkis Pärn. «Neile tuleb hakata andma täpsemat sisu. Minu soovitus on aga nii ametiühingutele kui tööandjatele, et streik möödub ning te peate ka pärast seda koos elama ning streigist peavad tulema välja kindlad nõudmised, tegevus peab olema mõjus. Kõiki asju ei saa seaduse tasandil reguleerida, inimlikkus peab ka ikka säilima.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles