Lukas õpetajate filmimisest: kui vaja, tuleb seadust karmistada (10)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
1. septembril Paides koolirahu välja kuulutades polnud minister Tõnis Lukasel veel põhjust õpetajate meelerahul pikemalt peatuda. Nüüd soovitab ta koolidel kodukorda muuta, et kaitsta õpetajaid filmivate õpilaste eest.
1. septembril Paides koolirahu välja kuulutades polnud minister Tõnis Lukasel veel põhjust õpetajate meelerahul pikemalt peatuda. Nüüd soovitab ta koolidel kodukorda muuta, et kaitsta õpetajaid filmivate õpilaste eest. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Kuigi õiguskantsler Ülle Madise sõnul võib õpilane koolitunnis enesekaitseks õpetajat filmida, teeb see õpetajate olukorra ebaturvaliseks, leiab haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Ta lisas, et kui salaja filmimine või pildistamine muutub suuremaks probleemiks, siis tuleb seadust karmistada.

Tõnis Lukas (Isamaa) soovitab kooli kodukorda lisada muudatuse, et tunnis õpetaja filmimine ja pildistamine on keelatud. Kuigi õiguskantsler mõistis üldiselt hukka õpetaja filmimise, nentis ta, et teatud juhul on õpilasel õigus õpetajat salaja filmida – kui ta seda kusagil ei levita.

«Vaat see viimane pool kommentaarist ongi käivitanud suure debati. Aga mina pean ütlema, et esmane on anda õpetajatele kindlus, et ei tohi olla sellist salvestamist nende teadmata, ja mida võidakse šantažeerimiseks kasutada. Ka seadus sellist asja ei aktsepteeri. Kui vaja, siis tuleb seadust karmistada,» toonitas haridusminister.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles