FOTOD Reformierakond teatas oma esinumbrid riigikogu valimistel (13)

Postimees
Copy
Kaja Kallas Reformierakonna kontoris.
Kaja Kallas Reformierakonna kontoris. Foto: Konstantin Sednev

Reformierakond avalikustas täna tuleva aasta märtsis toimuvate riigikogu valimiste esikandidaadid kõigis kaheteistkümnes valimisringkonnas. Esinumbrite seas on ka Siim Kallas, kes veel aasta alguses teatas Rahvusringhäälingule, et loobub riigikogusse kandideerimisest. 

Peaminister ja erakonna juht Kaja Kallas on esikandidaat Harju- ja Raplamaal, kaitseminister Hanno Pevkur Lääne-Virumaal, maaeluminister Urmas Kruuse Tartu- ja Jõgevamaal ning Tartu linnas on esinumbriks linnapea Urmas Klaas.

Tallinnas Mustamäel ja Nõmmel on esikandidaadiks Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet, riigikogu majanduskomisjoni esimees Kristen Michal Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kristiines ning Reformierakonna auesimees Siim Kallas kandideerib olenemata varasemast loobumisest siiski erakonna esinumbrina Kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital.

Endine kaitseminister Kalle Laanet on esinumber Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal, mitmekordne minister Jürgen Ligi Järva- ja Viljandimaal. Pärnumaa esinumbriks on riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Toomas Kivimägi ning Võru-, Valga- ja Põlvamaal kandideerib esinumbrina endine haridusminister Liina Kersna. Uue tulijana on Ida-Virumaa esinumbriks kindralmajor reservis Meelis Kiili.

«​Reformierakonnal on eesootavateks riigikogu valimisteks kõige tugevam meeskond, kel on pikaajaline riigijuhtimise kogemus, kuid ühtlasi ka oskus näidata kriitilistel aegadel otsustavust. Ajal, mil meil on mitu kriisi korraga, vajavad inimesed enim kindlustunnet, et Eesti oleks hoitud ja kaitstud ning püsiks kindlates kätes,» loetles Kallas.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles