ELU Riigikogust ära. Kas nüüd on puhtam, kuivem ja muretum tunne? (2)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Neli aastat tagasi ei kandideerinud tookordse riigikogu koosseisust uuesti peaaegu iga seitsmes parlamendi liige.
Neli aastat tagasi ei kandideerinud tookordse riigikogu koosseisust uuesti peaaegu iga seitsmes parlamendi liige. Foto: Illustratsioon Toivo Luht

Eesootavad riigikogu valimised tulevad eelmistest vaesemad. Mängu ei astu Indrek Saar, Katri Raik, Viktoria Ladõnskaja-Kubits. Küllap lisandub 2019. aasta märtsis Toompeale pääsenute hulgast loobujaid veel. Neli aastat tagasi ei kandideerinud tookordse riigikogu koosseisust uuesti 15 ehk peaaegu iga seitsmes.

Arvestades, et riigikogu lihtliikme palk on 4747 eurot ehk ligi kolm Eesti keskmist, võib ­tavakodanikule nii rammusast pirukast äraütlemine näida mõistusevastane. Järelikult peab Toompealt lahkumisel olema ka positiivne külg. Aga milline?

Varem nii Eesti kirjandus- kui rahva muuseumi juhtinud Krista Aru ütleb, et pärast ühte ametiaega riigikogus Vabaerakonna ridades ei tulnud tal mõttessegi uuesti kandideerida. Sest Toompea lossi seinte vahel tekkis ­tunne, et tegelik elu käib ­temast mööda. Ja lisaks: «Inimene peab vahepeal tööd ka tegema,» põhjendab ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles