Zelenskõi andis ülevaate Ukraina energiasüsteemi olukorrast

BNS
Copy
Kaader elust Zaporižžja oblastis asuvas Kuprjanivkas.
Kaader elust Zaporižžja oblastis asuvas Kuprjanivkas. Foto: Stringer/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi andis kolmapäevases videopöördumises rahvale ülevaate Ukraina energiasüsteemi olukorrast, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Nagu president oma videosõnumis märkis, siis on energeetikateema pidevalt päevakorral nii kõrgeima ülemjuhataja staabis ja ka valitsuse tasandil.

Zelenskõi teatas elektritootmise mõningasest suurendamisest, kuid toonitas, et praegu on võimatu taastada täielikult Ukraina energiasüsteemi.

«Energia on meil pidevalt päevakorras nii peakorteris ja ka valitsuse tasandil. Pidasin ka nõupidamise energiasüsteemi stabiliseerimise ja elektrijaamade kaitsmise teemal. Suurendame pidevalt elektri tootmist ja tarnimist – lisame mahtu juurde. Peaaegu iga päev. Kuid me ei tohiks unustada - ja ärge unustage keegi - praegu on võimatu taastada täielikult energiasüsteemi, nagu see oli enne Venemaa energiaterrori algust. See võtab aega,» toonitas riigipea.

«Seetõttu jätkuvad enamikus linnades ja piirkondades endiselt katkestused,» jätkas president.

Zelenskõi sõnul oli kolmapäevaõhtuse seisuga enim katkestusi Kiievis ja selle ümbruses ning Lvivi, Žõtomõri, Hmelnõtskõi, Poltava ja Vinnõtsja oblastites. Samuti Taga-Karpaatias.

President avaldas tänu energeetikutele, remondimeestele, ettevõtetele, kommunaaltöötajatele ja kohalikele võimudele, kes teevad kõik endast oleneva, et inimeste rasket olukorda leevendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles