Transpordiamet: teed saavad rahuldavasse seisukorda teisipäeva õhtuks

Postimees
Copy
Lumetorm Tallinnas
Lumetorm Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tugevast lumesajust ja tuulest tingitud teede nõutavat seisunditaset on jätkuvalt keeruline saavutada, mistõttu pikendab transpordiamet rasketest ilmaoludest tingitud tavapärasest erinevat hoolderežiimi teisipäeval kella 20.00-ni.

Esialgselt teisipäeva hommikul kella 8.00-ni kehtestatud hoolderežiimi pikendatakse kõikides maakondades üle Eesti, v.a Põlva, Võru ja Valga. Järgides praegust ilma- ja teeolusid jõuavad hooldepartnerid nendes maakondades riigiteed viia seisundinõuetele vastavaks homme hommikuks.

«Kuigi torm näitab taandumise märke, siis soovitame ka teisipäeval võimalusel koju jääda ja liiklusesse mitte minna. Kindlasti tuleb arvestada sellega, et kõrvalteede puhastamine võtab tavapärasest kauem aega,» lausus transpordiameti taristu ehitamise ja korrashoiu osakonna juhataja Andres Piibeleht.

Kui siiski liiklemist edasi lükata pole võimalik, tuleb kindlasti sihtkohta jõudmiseks varuda tavapärasest rohkem aega, valida turvaline sõidukiirus, hoiduda ohtlikest manöövritest ning arvestada kaasliiklejatega.

Samuti tuleb arvestada, et keeruliste teeolude tõttu ei saa ühistransport püsida graafikus.

Keskkonnaagentuuri kohaselt on homme enamasti pilves ilm. Aeg-ajalt sajab lund, kohati tuiskab. Mandril puhub lõunakaare tuul 3–9, puhanguti 13 m/s, läänerannikul pöördub läände, saartel puhub põhja- ja loodetuul 5–10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s, pärastlõunal tugevneb. Õhutemperatuur on -3..-9°C, pärastlõunal langeb.

Transpordiamet ootab liiklejatelt infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta tasub enne teele asumist vaadata portaalist http://tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles