Tallinn kaotas diplomaatide parkimissoodustused (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Linnavolikogu muutis Tallinna parkimismäärust, nii et diplomaatiliste numbrimärkidega sõidukid ei saa alates järgmise aasta 1. juunist enam igal pool tasuta parkida.

Edaspidi on Tallinnas tasuta parkimise õigus vaid diplomaatiliste esinduste juhtide sõidukitel, mille registrimärgil on tähed CMD. Selliseid sõidukeid osaleb Tallinna liikluses 33. Siniste CD ja AT tähistega sõidukeid on Tallinnas praegu 336, millest mõned on bussid.

«Kõik need diplomaatilise erisusega sõidukid võtavad ära olulise hulga parkimisruumi, mis on tekitanud terava probleemi vanalinnas ja mõnes Kesklinna piirkonnas, kus kohalikel

elanikel on raske vaba parkimiskohta leida. See tekitab kohalikes elanikes pahameelt,» öeldakse Eesti 200 esitatud eelnõu seletuskirjas.

Eelnõuga taheti kaotada kõikide diplomaatide parkimissoodustused ning eraldada diplomaatidele iga saatkonna juurde kolm parkimiskohta. Ettepaneku säilitada parkimissoodustus CMD tähistega sõidukitele tegi linnavalitsus. «Eesti 200 fraktsioon toetab linnavalitsuse seisukohta ja tegime ka vastava muudatusettepaneku. Meil oli otsuse jõustumise kuupäevaks märgitud 1. märts 2023, linnavalitsus pakkus 1. juulit 2023. Neil oli selgitus lähtuvalt maksukorralduse seadusest, mis ütleb, et maksude kehtestamisel peab olema minimaalselt kuue kuu pikkune üleminekuperiood. Nii et me toetame ka seda kuupäeva muudatust,» rääkis volikogus eelnõu ette kandnud Joel Jesse (Eesti 200).

Volikogu võttis otsuse vastu 55 poolthäälega.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles