Talvekuurort Tõrva: suusa- ja mootorsaani rajad, mäesuusakeskused kiviga visata

Tõrva vald
Copy
Eesti pikimate ja põnevamate radadega mootorsaanikeskus.
Eesti pikimate ja põnevamate radadega mootorsaanikeskus. Foto: Sven Zacek

Aktiivse talispordi puhkuse saad veeta kuurortlinnas Tõrva, sest käe-jala juures on valgustatud murdmaarajad ning Eesti parimad mäesuusa- ning mootorsaanikeskused. Pärast sportlikku päeva saab taastuda spaas, sest neid on piirkonnas igale maitsele.

 

Valgustatud suusarajad looduskaunis Tõrvas

Tõrva on tõeline kuurortlinn nii suvel kui talvel. Tõrva parkmetsas on 11,1 km mõnusat kõnni-, jooksu- ja suusaradu. Suusatajatele on rajad kolmes pikkuses 1,0 km, 1,4 km ja 6,6 km, millest 2,5 km on valgustatud ning trenni saab jätkata ka siis, kui õues hämardub.

Tõrvast vaid 25-minutilise autosõidu kaugusel asub Kuutsemäe puhkekeskus, mis on kahtlemata Eesti atraktiivseim mäespordikeskus.

Vaata, kuidas talvises Tõrvas aega veeta!

 

Veekeskused- spaad

Eesti vast kõige uuemas spaas – Tõrva Veemõnulas – tervitavad külastajaid kolme rajaga 25-meetrine bassein, neli erinevat sauna, suur laste- ja mõnubassein, kaks mullivanni, lõõgastusala ja päikeseterrass. Kes soovib, teeb trenni ja kel koormus käes, saab sauna ning lõõgastub.

Tänavu suvest on veekeskuse juures avatud ka uus hotell ning nii saab kuurortlinna võlusid nautida soovi korral mitmeid päevi järjest.

Tõrva veemõnula.

Sven Zacek

Tõrva vallas asuvas Wagenküll lossispaas, Taagepera lossikompleksis saab supelda ajaloolise hoone võlvkaarte all. Wagenkülli spaa- ja saunakeskuse atmosfäär on mõnusalt hubane, kuid samas elegantne ja luksuslik. Rahustavad helid ja meeldiv valgus mõjuvad lõõgastavalt kõikidele sinu meeltele! Loomulikult on väärt proovimist erinevate temperatuuride ja niiskustasemetega saunad ning õdusad veesilmad. Leidub ka mitmeid privaatseid lõõgastus- ja puhkealasid, mis aitavad väsimust ja stressi peletada.

Eesti pikimate radadega mootorsaanikeskus

Kas teadsid, et Tõrvast vaid paari kilomeetri kaugusel Roobe külas asub Eesti üks kõige pikemate ja ägedamate radadega mootorsaanikeskus? Kui soovid kogeda midagi ekstreemset, kuid tunda end turvaliselt, siis tee proovi mootorsaanisõiduga.

Keskuse lumeteed on korralikult planeeritud ja hooldatud. Rajal olete professionaalse meeskonna hoole all ning sõiduks antakse spetsiaalne varustus. Kohapeal toimub väljaõpe ning matka saadavad instruktorid. Varasem kogemus ja oskus sõiduks pole vajalik.

Saanisõit on meelelahutus kogu perele, sest kahekohalised mootorsaanid võimaldavad lastel koos vanematega sõitu teha. Kogu matkal naudite mitte ainult sõitu, vaid ka kaunist Lõuna-Eesti loodust!

Talimatkad Tõrva vallas.

Sven Zacek

Talvised räätsamatkad

Tõrva vald on tuntud oma kauni looduse poolest ning ümbruskonnas on mitmeid matkaradasid, mida talvel saab läbida räätsadega. Põnevad rajad looklevad Tõrva linna ümbruses, mööda jõeorgu. Rubina raba on seevastu üks vanimaid rabasid Eestis ning giidiga räätsamatk koos sõprade või perega loodusturismi pärl. Lisaks pakutakse võimalust uue kogemusena teha läbi uisumatk sealsetel rabalaugastel.

Tõrva valla kaunis loodus.

Sven Zacek

Tõrva on ametlik kuurortlinn aastast 1937. Talvised atraktsioonid saavad alguse juba keskväljakult, kus kõrgub seitsmemeetrine liivaskulptuur – Zelenskit kujutav vabaduse sammas Ukraina toetuseks, üle talve, lumest ja külmakraadidest hoolimata!

Veel ideid, mida talvises Tõrvas ette võtta, leiad Tõrva turismilehelt.

 
 
Copy
Tagasi üles