President Karis nimetas ametisse üksteist uut kohtunikku (1)

Postimees
Copy
Alar Karis koos ametisse nimetatud kohtunikega.
Alar Karis koos ametisse nimetatud kohtunikega. Foto: Raigo Pajula

President Alar Karis nimetas täna Kadriorus ametisse ühe uue kohtuniku halduskohtusse ja kümme maakohtusse.

Kohtunikke ametisse nimetamise puhul õnnitledes märkis Karis, et kohtusaalid ei ole uutele kohtunikele võõrad, sest nende hulgas on nii staažikaid ja hinnatuid prokuröre, advokaate, kohtujuriste kui –nõunike.

«Edaspidi tuleb teil aga kohtusaalis istuda juba hoopis teise laua taga, hoopis teises rollis ja kasutada oma teadmisi õiglase, põhjendatud ja nii asjaosalistele kui avalikkusele arusaadava otsuse tegemiseks,» ütles riigipea uutele kohtunikele.

Karis pani kohtunikele südamele, et nende otsused võivad muuta inimeste saatust. «Seetõttu peaksid inimesed juba kohtusaalis tundma, et nendega käitutakse õiglaselt, et riik käitub nendega õiglaselt, sest kohtunik mõistab kohut Eesti Vabariigi nimel,» rääkis ta. «Ma ei kahtle, et oma senist süüdistaja, kaitsja või nõuandja praktikat kasutades tulete sellega edukalt toime.»

Riigipea avaldas heameelt, et ametisse nimetatud kohtunike hulgas on neid, kes on õpetanud ja õpetavad siiani üliõpilasi, on jaganud oma teadmisi kolleegidele, teinud teadustööd ja kaitsnud doktorikraadigi ning soovis, et kohtunikud jätkaksid sellega oma pingelise töö kõrvalt ka edaspidi.

Tallinna Halduskohtus hakkab tööle Pihel Kuusk. Tartu Maakohtus hakkavad lahendama tsiviilasju Margit Jäätma, Tanel Pürn ja Mari Schihalejev. Samuti asub sinna tööle Anu Vilt.

Harju Maakohtus hakkavad arutama süüteoasju Sandra-Kristin Kärner, Lea Pähkel, Margit Roots-Dervishi ja Andra Sild ning tsiviilasju Näncy-Marita Maltseva.

Pärnu Maakohtus hakkab arutama süüteoasju Liisa Nuut.

Kohtunikke esitles Riigikohtu esimees Villu Kõve ja uued kohtunikud andsid riigipea ees kohtunikuvande.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles