Ravimite puudust korvavad alternatiivid (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ravimeid ei saa liiga pikaks ajaks ette osta, küll aga võiks vähemalt nädalajagu esmaabi vahendeid kodudes olemas olla. Pildil Südameapteek Ülemiste keskuses. 
Ravimeid ei saa liiga pikaks ajaks ette osta, küll aga võiks vähemalt nädalajagu esmaabi vahendeid kodudes olemas olla. Pildil Südameapteek Ülemiste keskuses. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi mõnda ravimit pole tarneraskuste tõttu igas apteegis saada, ei maksa paanikasse sattuda, sest asemele pakutakse küll teise nimega, kuid sama toimeainega alternatiivi.

Südameapteegi turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk ütles, et kuigi teatud ravimite tarnega on praegu tõsiseid raskusi, leitakse üldjuhul igale murele lahendus ja puuduvale ravimile alternatiiv. Kolgi sõnul pole mõne ravimi müügilt puudumine kahjuks uus ega harukordne probleem. Võimalike põhjustena tõi ta esile ravimite ja toimeainete tootmise probleemid, partii vabastamise venimise, aga ka tootja ebatäpse müügiprognoosi, logistikavead, komponentide puuduse või raviminõudluse ootamatu suurenemise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles