Toidupäästmise pood, kust saab soodsalt hävimisohus toidukaupa soetada

Copy
Foto: Sumena

Sumena on pood, kust leiab peamiselt hävimisohus toidukaupasid, mille «parim enne» on kas lähenemas või juba möödunud ning mille hind on poe hindadest ligi 80 protsenti soodsam.

Ettevõtet veavad 19aastased noored Joosep Kaljula ja Oliver Sebastian Lamp, kes asutasid firma juba keskkooliõpilastena. «Läksime oma elude peale ja ostukorvi hind ehmatas pehmelt öeldes ära, mistõttu otsime soodsamat ja mugavamat lahendust. Nähes, kui palju tarbimiskõlblikku toitu igapäevaselt raisku läheb, otsustasime ohjad enda kätte võtta – samal ajal, kui teised õppisid eksamiteks, siis meie tegime tööd,» lisas Lamp muheledes.

Ettevõtte eesmärk on vähendada toidujäätmete hulka Eestis ja samal ajal pakkuda klientidele laias valikus taskukohaseid toidu- ja tarbekaupu. «Siinjuures on oluline tõsta ka inimeste teadlikkust mis vahe on «parim enne» ja «kõlblik kuni» toitudel,» lisas ettevõtte operatiivjuht Oliver Sebastian Lamp.

Eestis raisatakse igal aastal 164 miljoni euro väärtuses ligi 167 000 tonni toitu, millest suure osa saaks ära tarbida. «Proovime oma tegevusega näidata, et «parim enne» või selle tähtajale läheneva toidu kvaliteet ja omadused ei ole kuidagi langenud ning selle ostmises ja tarbimises ei ole midagi imelikku. Kokkuvõttes on see kasulik nii loodusele kui rahakotile,» lisas Lamp.

Lisaks pea 1000 püsikliendiga veebipoele avas ettevõte detsembris ka esimese füüsilise poe Balti jaama turul. Järgmiseks eesmärgiks on juba Baltikumi laieneda.

Tutvu lähemalt Sumena tegemistega: https://sumena.ee

Tutvu ka teiste ERGO aasta ennetusteo 2022 kandidaatidega aadressil www.ennetustegu.ee ja vali oma lemmik. Kõigi hääletanute vahel loositakse välja mitmeid auhindu!

Copy
Tagasi üles