Meeleolu parandamise e-kursus aitab ennetada vaimse tervise probleemide süvenemist

Copy
Foto: Peaasi.ee

Üha pikenevad järjekorrad teevad vaimse abi kättesaadavuse paraku väga raskeks. Erialaarstid on ülekoormatud ja koroona-aastad on probleemi ainult süvendanud. Just seetõttu lõi Peaasi.ee meeleolu parandamise e-kursuse, mis aitab arendada oskuseid iseenda aitamiseks ja vaimse tervise tugevdamiseks ning nõnda vähendada vaimse tervise mure süvenemist.

«Noortel avalduvad enam meeleolu muutused, endasse tõmbumine või näiteks uskumus, et nad pole piisavalt head,» ütles Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa. See ei tähenda, et tegu on kindlasti depressiooniga, vaid pigem elu häirivate teguritega, mida on võimalik paremini tundma õppida ja kursusel tutvustavate vahenditega oma meeleolu ja elurõõmu ise tõstma õppida. E-kursuselt leiab audioloenguid, videosid, teste ja teemakohast lugemist. «Eesmärk on pakkuda tööriistad, millega on võimalik ennast ise aidata. Kui me näiteks nohu puhul ei pöördu kohe perearsti poole, vaid teame, mida omal käel ette võtta, siis vaimse tervisega on see samuti võimalik. Kui teame ja oskame märgata vaimse tervise murede sümptomeid varakult, on iseenda heaks võimalik palju ära teha. Kursus aitab aru saada, mis võib meeleolu languse põhjuseks olla ning aitab õppida viise, kuidas enesetunnet parandada,» selgitas Anna-Kaisa Oidermaa.

Foto: Peaasi.ee

Kursust on tänavu alustanud juba üle tuhande inimese ja kuigi praegu on veel vara mõõta selle tulemuslikkust, on see üles ehitatud tõenduspõhisele materjalile, mille oluline võtmetegur on osaleja iseseisev praktiseerimine vähemalt tund aega nädalas.

Meeleolu parandamise e-kursus on noortele ja täiskasvanutele, kelle elu häirivad alanenud meeleolu, langenud energiatase, huvide ja elurõõmu vähenemine. Tänu koostööle Coca-Cola Eestiga on kursus tasuta kättesaadav kõigile kuni 30-aastastele noortele. Alates 31. eluaastast saab e-kursuse soetada sümboolse 15 euro eest.

Rohkem infot e-kursuse ja Peaasi.ee tegemiste kohta leiad siin.

Tutvu ka teiste ERGO aasta ennetusteo 2022 kandidaatidega aadressil www.ennetustegu.ee ja vali oma lemmik. Kõigi hääletanute vahel loositakse välja mitmeid auhindu!

Copy
Tagasi üles