Koolitoitlustaja pani tervislikud väljakutsed loosirattale

Copy
Foto: Koolitoidu loosiratas

Eesti suurima koolitoitlustaja Daily ja Eesti Kunstiakadeemia tudengite koostöös valmisid loosirattad, millelt said õpilased endale koolisööklates lõbusaid ja tervislikke väljakutseid spinnida.

Spinnitavate väljakutsete hulka kuulusid näiteks isale sõnumi saatmine, et too koju porgandeid ostaks, ülesanne süüa ühe jala peal seistes porgandit või pimesilmi üks õun pintslisse pista.

Laste kasvu seirealgatuse andmetel sööb köögivilju regulaarselt vaid iga viies õpilane ning iga neljas tüdruk ja kolmas poiss on sealjuures täna ülekaaluline või rasvunud. Kampaania eestvedaja, ettevõtte turundusjuhi Tiiu Endriksoni sõnul oli lõbusa väljakutse eesmärk lastele uusi tervislikke harjumusi luua.

Koolitoitlustajana sõnul oli see hea võimalus teha porgandid ja õunad lastele põnevamaks.

«Mitmekesine toidulaud on tervisliku toitumise üks alustalasid, kuid lapsed ei tee enamasti oma valikuid selle järgi, mis neile hea ja kasulik on, vaid mis neile maitsev ja põnev tundub,» lisas Endrikson. «Väljakutse oli lastele toredaks motivaatoriks ja lõbusa mänguna näiv väljakutse pani nii mõnegi lisakäe tervislikuma alternatiivi järele haarama.»

Tutvu ka teiste ERGO aasta ennetusteo 2022 kandidaatidega aadressil www.ennetustegu.ee ja vali oma lemmik. Kõigi hääletanute vahel loositakse välja mitmeid auhindu!

Copy
Tagasi üles