Koondamine lööb rööpast välja: «Algul oli šokk, millele ei osanudki reageerida»

Copy
Koondamine pole meeldiv.
Koondamine pole meeldiv. Foto: Artur Tuur Kuus

Koondamine võib rööpast välja viia, siiski tuleks enne paanikasse sattumist olukorra üle järele mõelda ja leida kasvõi ajutine lahendus. See aitab.

Turistidega tegelenud Sirjel (59) käis koondamine aasta tagasi konkreetselt. «Ülemus kutsus mu jalutama ja rääkis, et nüüd on õige aeg kõik ära lõpetada, sest see, mida me saavutada tahtsime, on tehtud. Koondamine võttis ära viimsegi turvalisuse, aga mu elu oli tegelikult pea peal juba varem,» möönab Sirje. Naine oli tööd rabades totaalselt läbi põlenud. See avaldus tal ärevushäiretes ja muudeski tervisehädades.

Finantsteenustega tegelenud Sandril (28) läks enda sõnul paremini. «Olin juba tükk aega tundnud, et hakkan läbi põlema, ja käisin avatud silmadega ringi,» ütleb ta ja kinnitab, et pärast kolmeaastast karjääri tegi koondamisteade talle tegelikult rõõmu. Mees registreeris end töötuks ja kuigi tema koondamisraha suvel lõppes, otsustas ta uue koha otsimisega oodata. «Millal selline võimalus ikka veel tuleb,» mõtles ta. Pealegi lubasid vanemad vajadusel toetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles