Millised on pealinna parimad burgeri restoranid? Siit leiad TOP4 kohad

Copy
Foto: Shutterstock

Burger kui suurepärane gurmeetoit

Jahu Tänavagurmees ei saa sa mitte lihtsalt burgerit, vaid siin pakutakse sulle tõepoolest gurmee toitu. Seda näitab kasvõi see, et bränd on viis aastat turul olnud ja igal aastal on restoran ära märgitud White Guide restoranide giidis.

Koht on tuntud käsitöö burgerite ja pizza poolest, aga eriti populaarne on soft-shell krabi burger, seda leiab menüüst valitud päevadel.

Ettevõtte kokad väärtustavad kvaliteetset toorainet väga kõrgelt ja nii palju kui võimalik, kasutatakse kohalikku toorainet. Kotlette tehakse värskest kodumaisest veiselihast ja igal hommikul valmistatakse värsked saiakesed burgerite jaoks. Mõistagi tehakse ka kõik kastmed kohapeal. Ühtegi maitsetugevdajat ei kasutata, ainult puhtad maitsed. Aga pizza tooraine toob ettevõtte isiklik maaletooja otse Itaaliast. Pizza taigen valmib topelt fermenteeringu meetodil 48 tunni jooksul.

Jahu Tänavagurmees pööratakse tähelepanu ka säästlikule tarbimisele, kõik takeaway nõud on siin biolagunevad, aga kui sa lähed Jahu Tänavagurmeesse esmaspäeviti oma kruusiga, saad kohvi või tee puhta tasuta – et juhtida tähelepanu mõistlikule tarbimisele.

Lõunapakkumisi tehakse esmaspäevast reedeni, kella 11-15, siis on valikus ka supp, salat ja kaks pearooga. Lisaks kohapeal söömisele saab kullerfirmade vahendusel toidu ka koju või kontorisse tellida.

Jahu Tänavagurmeel on Tallinnas kaks restorani: üks Pärnu mnt 15 ja teine, Jahu Sushi on aadressil Gonsiori 12 . Rohkem infot menüü kohta leiad SIIT.

Restorani kvaliteet burgerite maailmas

Ka siis mitte kui sul on kiire päev ja kehakinnituseks pole liiga palju aega, ei pea sa piirduma kuiva võileiva või karbikese poesalatiga.

Maitseküllane, mahlane, värskelt küpsetatud soe burger - sellise hõrgu ja rikkaliku eine leiad Viru Burgeri menüüst.

Ettevõtte peakokk Mart Klaas on tõeline fine dining taustaga tippkokk, kes on pannud kokku maitseid nii Art Priori kui Wöse restoranides. Nüüd sobitab ta erakordselt hõrke burgereid kokku Viru Burgeri restoranides ning on oma töö eest pälvinud White Guide soovitatud restoranide tiitli lausa kolmel korral: 2021., 2022. ja 2023. aastal. See annab sulle kindlustunde, et Viru Burgeris pakutavad burgerid on restorani toidu kvaliteediga.

Ettevõte kasutab palju eestimaiseid tooraineid, iga päev küpsetatakse värsked saiad ning hõrgud friikartulid valmivad käsitööna.

Sööjate lemmikburgerid on leidnud menüüs kindla koha, aga lisaks sellele töötab peakokk välja ikka uusi retsepte ja ikka otsitakse veel kvaliteetsemaid, värskemaid ja maitserohkemaid koostisosi. Nii võid sa kindel olla, et Virgu Burgerit ikka ja jälle külastades leiad menüüst alati hõrgu ning suus sulava burgeri.

Klientide üks lemmik on kindlasti veisepihviga Animal Style Burger, kus lisaks veel juust, jalapeno, chipotle majonees, peekon, vahtrasiirup, marineeritud kurk, sibul ja jääsalat. Vürtsikama elu armastajatele soovitab peakokk aga Chilli Burgerit.

Viru Burgeri maitseid saad nautida kolmes restoranis: Viru Burger x Volta Resto, Viru Burger x Mustamäe Keskus ja Viru Burger xTartu Küüni 7. Tule, proovi, kuidas maitsevad tippkoka käe all valminud burgerid! Viru Burgeri restoranide menüüdega saad tutvuda ja omale meelepärase toidu tellida kodulehelt, aga ka Instagrami lehelt.

Burger Kitchen – tänavatoidu kahekordne Hõbelusika omanik

Kahel korral, 2017. ja 2018. aastal pälvis Burger Kitchen suure tunnustuse – Hõbelusika - kui parim tänavatoidu resto.

Selles tänavatoidukohas pakutakse laias valikus käsitööburgereid ja wrappe, mis on valmistatud parimast, kvaliteetsest ja värskest toorainest. Samuti leiab menüüst oma lemmiku ka salati sõber.

Siia on põhjust sisse astuda ka veganitel, sest pakkumisel on näiteks vegan käsitöökukli ja taimsest valgust tehtud pihviga burger „Thormi“, kus lisandiks vegan adzika majonees, cheddar, tomat, soolakurk, värske salat, punane sibul,

Vahel burgerisõbrad meenutavad aegu kui burger meie toiduvalikusse alles jõudis, et kus siis olid ikka teistsugused maitsed. Burger Kitchen kerib ajamasina tagasi ja pakub kõige muu hea ja hõrgu kõrval ka retroburgerit: veiselihapihv, brioche käsitöökukkel, coleslaw salat, tomat, marineeritud kurk, cheddar, punane sibul, küüslaugumajonees.

Suus sulava burgeri jaoks saad valida kahe erineva kukli vahel: brioche käsitöökukkel või rukkileivakukkel. Selle peale kas grillitud lõhe või lambalihapihv või rebitud sealiha… Valik on rikkalik, maitsev ja mahlane. Rohkem infot menüü kohta leiad SIIT .

Burger Kitchen´i leiad kahest kohast: Viimsi Kaubanduskeskusest, avatud E-R 11.30-21.00; mob +372 59 199 181 ja Sikupilli kaubanduskeskusest, avatud E-R 11-20, L-P 12-20; mob +372 52 09 380.

Patarei Burgeis koged kaugete maade maitseid

Kui astuda sisse Noblessneri sadama piirkonnas asuvsse gurmeerestorani Patarei Burger, on tunne otsekui oleks sattunud vanglasse. Mõistagi kõige paremas mõttes – sedavõrd omanäolise interjööriga on restoran Patarei Purger. Soojade ilmadega saab keha kinnitada ja aega veeta selle ebatavalise kontseptsiooniga burgerikoha terrassil, kust avaneb imetabane vaade merele.

Siin pakutavate burgerite maitse on meeldejääv ja ainulaadne, sest neid küpsetatakse hispaania ahjus, kus temperatuur on üle 250 kraadi. See muudab liha eriti mahlaseks ja mõnusaks.

Reisimas käies on huvitav tutvuda kohalike köökidega. Aga üks omapärane reis on sul võimalik ette võtta ka Eestist lahkumata, sest Patarei Burgeri erinevad maitsed viivad sind omapärasele rännakule. Siin on iga burger inspireeritud konkreetsest riigist, nii on mõne maitse rohkem ameerikalik, teine meenutab Mehhikot, kolmas Itaaliat jne.

Lihasõbrad, kes hindavad burgerit, milles on ühendatud kvaliteetsed koostisosad ja põnevad uued maitsed, seavad sammud Patarei Burgerisse. Taimetoitlased võivad nendega liituda, sest neile pakutakse siin burgerit Beyond pihviga.

Mõlmatel tasub aga tutvuda täidetud friikartulite valiku ja käsitööõlledega.

2020. aastal arvati Patarei Burger "Big Seven Traveli" poolt kümne parima burgerikoha hulka.

Menüüga saad tutvuda ja rohkem infot leiad kodulehelt, Facebook´ist ja Instagrammist. Patarei Burgerisse saad sisse astuda järgmistel aegadel:

K-N 11:00-20:00

R 11:00-22:00

L 12:00-22:00

P12:00-20:00

Kontakt:
Staapli 3-111, 10415 Tallinn
+372 56 636 900
info@patareiburger.ee
Copy
Tagasi üles