Kas ka sinul esineb sageli põiepõletikku?

KBM Pharma OÜ
Copy
Foto: Shutterstock

Põiepõletik ehk tsüstiit on naiste seas kõige levinum infektsioon. Haigestumisstatistika näitab, et vähemalt pooled naistest haigestuvad ägedasse põiepõletikku ja 40% neist põeb seda elu jooksu mitu korda. Mõnede naiste jaoks on see nagu lõputu kadalipp: põiepõletik naaseb nende juurde pidevalt ja sageli, mõnikord isegi mitu korda aastas.

Kuidas põiepõletikku ära tunda?

Põiepõletiku peamisteks sümptomiteks on sage urineerimisvajadus ja väikesed uriinikogused (vahel ainult mõned tilgad). Võib tekkida põletav valulikkus põie piirkonnas (eriti pärast urineerimist), uriin muutub häguseks ja omandab ebameeldiva lõhna. Harvemini võivad esineda veri uriinis, palavik, külmavärinad ja väsimus.Põiepõletiku sümptomid avalduvad enamasti hommikul. Selle põhjus on lihtne – põie ja kuseteede “läbivoolutus” on öisel ajal pärsitud ning bakteritel tekib võimalus kuseteede ja põie limaskestadele kinnitumiseks.

Miks põiepõletik tekib?

Enamikul juhtudest on põiepõletiku põhjustajaks soolebakter – Escherichia coli. Harvemini võivad tsüstiiti tekitada ka teised bakterid, aga ka viirused, mükobakterid või seened. Kõige sagedamini leiavad bakterid tee anaalpiirkonnast kusitisse ning sealt edasi põide.

Põiepõletiku tekkimist võivad soodustada erinevad tegurid. Raseduse ajal esineb sageli põie mittetäielikku tühjenemist, mille tõttu tekkiv jääkuriin on bakterite kasvuks soodne keskkond. Seoses menopausiga tekivad muutused kuseteede mikroflooras, mis võib soodustada põiepõletike teket. Põiepõletikku nakatumise tõenäosust suurendab aktiivne suguelu. Põiepõletiku tekkimisele võib kaasa aidata isegi aluspesu valik: on jõutud arusaamale, et stringid võivad soodustada bakterite liikumist anaalpiirkonnast ettepoole, kusiti suunas.

Mida teha põiepõletikust hoidumiseks?

Äärmiselt oluline on vältida külmetumist, mis etendab põiepõletiku tekkes sageli olulist osa. Riietuda tuleks ilmastikule vastavalt. Kindlasti tuleb hoida soojas alakeha ning vältima külmal pinnal istumist. Samuti peaks vältima jalgade külmetamist ja tõmbetuult, mis nõrgestavad organismi ja lasevad haigused ligi. Väga oluline on ka tervislik ja mitmekülgne toitumine. Toidus peaks olema rohkelt värskeid puu- ja köögivilju, vältida tuleks vürtsiseid ja teravamaitselisi toite. Oluline osa on ka tarbitaval vedelikul. Ööpäevas peaks jooma 1,5-2 liitrit vett - siis tekib piisaval hulgal uriini, mis aitab halbu baktereid välja uhada. Hoiduma peaks liigsest suhkru tarbimisest. Oluline on seksuaalhügieen: põiepõletiku vältimise seisukohalt on kindlam kaitstud vahekord.

D-mannoos ja jõhvikaekstrakt: ainukesed looduslikud vahendid, millest on abi

Põiepõletikku tekitavad kolibakterid kinnituvad põie limaskestadele karvataoliste jätkete abil. Neid jätkeid on kahte tüüpi: tüüp 1 (mannoositundlikud) ja tüüp P (mannoosiresistentsed).

Ainukesed looduslikud ained, mis takistavad bakterite kinnitumist põie seinale, on D-mannoos ja jõhvikates sisalduvad proantotsüanidiinid (PAC). D-mannoos ja PAC blokeerivad Escherichia coli mõlemat tüüpi jätked, mille tõttu ei saa bakterid limaskestale kinnituda ja kolooniaid tekitada. Patogeensed mikroobid uhutakse uriinivooluga põiest välja ning seeläbi hoitakse ära põiepõletiku süvenemine. Apteegist põiepõletiku vastast vahendit valides tuleks kindlasti eelistada selliseid, mis sisaldavad nii D-mannoosi kui ka jõhvikate proantotsüanidiine. Selline kombinatsioon tagab kindla ja kiire tsüstiidi sümptomite leevenemise.

Efektiivsed looduslikud vahendid põiepõletikele – Soluro Duo ja Soluro Akut

Soluro Duo sisaldab D-mannoosi ja kõrge PAC kontsentratsiooniga jõhvikaekstrakti. Soluro Duo toimel blokeeritakse põiepõletikku põhjustavate bakterite mõlemat tüüpi jätked, mille tõttu bakterid ei saa limaskestadele kinnituda ning viiakse uriiniga kehast välja. Soluro Duo on tunduvalt efektiivsem kui teised vahendid, mis sisaldavad ainult jõhvikaekstrakti. Soluro Duo on mõeldud nii põiepõletiku ennetamiseks kui ka kasutamiseks põiepõletiku ajal. Soluro Duo leevendab kindlalt tsüstiidi sümptomeid ning seda võivad kasutada nii täiskasvanud kui ka lapsed.

Soluro Akut on kõige võimsam looduslik põiepõletike vastane vahend. Soluro Akut on lahustuv pulber, mille 1 pakike (päevane annus) sisaldab maksimaalse koguse (2000 mg) D-mannoosi ja 100 mg kontsentreeritud proantotsüanidiine. Lisaks sellele sisaldab Soluro Akut ka C-vitamiini ning aminohappeid L- metioniin ja L-glütsiin, mis toetavad ja tugevdavad põiepõletiku vastast mõju ning aitavad ära hoida tsüstiidi kordumist. Soluro Akut on mõeldud kasutamiseks ägeda põiepõletiku korral.

Soluro Duo ja Soluro Akut on saadaval apteekides ja www.kbmapteek.ee

Copy
Tagasi üles