FOTOD Kalle Istvan Eller saadetakse viimsele teele

Postimees
Copy

Kaitseliidu sõjajärgse esimene ülema, Kaitseliidu auliikme Kalle Istvan Elleri (07.05.1940–10.01.2023) ärasaatmistseremoonia toimub pühapäeval Viimsis Eesti Sõjamuuseumis.

Tseremoonia algab kindral Laidonerile kuulunud mõisas keskpäeval. Lahkunud Kaitseliidu ülema auks on üles rivistatud kõikide Kaitseliidu struktuuriüksuste juhid koos lippude ja lipumeeskondadega.

Pärgi ja lilli palutakse mitte viia.

Kalle Istvan Eller alustas oma lähemate aatekaaslastega Kaitseliidu taastamisega 1980ndate lõpul, esialgu muinsus(kaitse)klubi Tarapita kaudu, kus ta poistele sõjalist algõpetust tegi. 17. veebruaril 1990. aastal päädis see Kaitseliidu taastamisega Järvakandis. Seal valiti ta ka Kaitseliidu ülemaks, mis ametis ta oli 10. novembrini 1990. aastal.

Kalle Eller oli tunnustatud kultuuritegelane, kes tegutses aktiivselt Eesti Muinsuskaitse Seltsis, Võro seltsis, Võru instituudis ja Maavalla Kojas.

Teda on muu hulgas tunnustatud Kaitseliidu kõrgeima autasu – Kaitseliidu Valgeristi I klassi teenetemärgiga, ta oli valitud Kaitseliidu auliikmeks.

1990. aasta juulis andis Eesti vabariigi peaminister presidendi ülesannetes Heinrich Mark talle koloneli auastme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles