Harku metsa rõngasjärvele otsitakse ametlikku nime

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Nimetu järv Harku metsas.
Nimetu järv Harku metsas. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Nõmme linnaosa valitsus ootab ettepanekuid Tallinnas Harku metsa kaitsealal olevale niinimetatud rõngasjärvele ametliku nime määramiseks.

Järv on kantud veekogude registrisse, kuid sellel pole nime. Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri ütles, et Harku rabamets on inimeste seas populaarne vaba aja veetmise koht ning sealsele rõngasjärvele on aegade jooksul pandud igasugu nimesid. «Seetõttu soovime Tallinna nimekomisjonile ettepanekute esitamiseks kaasata ka kohalikku kogukonda, et nimetu järv sobiva ametliku nime saaks. Elanike ettepanekuid ootame kuni jaanuari lõpuni,» lausus linnaosavanem.

Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti looduskaitsespetsialist Meelis Uustal märkis, et hoolimata mitmesugustest nimedest, millega järve kutsutakse, pole sel veekogul praeguseni ametlikku nime ja keskkonnaregistris on see tähistatud kui nimetu järv nr VEE2005710.

Harku metsa kaitseala tehisjärv asub Nõmme linnaosa ja Harku valla piiril. Järve veepeegli pindala on 1,3 hektarit ja selle keskel oleva saare pindala 0,6 hektarit. Täpsema asukoha leiab maa-ameti kaardilt.

Nime ettepanekuid oodatakse kuni 31. jaanuarini Nõmme linnaosa valitsuse Facebooki-lehele või e-postile nomme@tallinnlv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles