FOTOD JA VIDEO ⟩ Liisuheitmisel sai valimisnimekirjade etteotsa Erakond Parempoolsed

Postimees
Copy

Vabariigi valimiskomisjon loosis teisipäeval liisuheitmise teel erakondade nimekirjades kandideerijate ja üksikkandidaatide registreerimisnumbrid. Valimisnimekirjades pääses esikohale Erakond Parempoolsed, kas see neid ka üle riigikogu valimiskünnise aitab, näitavad valimised.

Valimiskomisjon registreeris kõik kandidaadid, kelle dokumendid vastasid nõuetele. Riigikokku kandideerib üheksa erakonda ja kümme üksikkandidaati, kokku 968 kandidaati.

Valimiskomisjon jättis registreerimata üksikkandidaat Meelis Kaldalu, kes ei tasunud tähtajaks kautsjoni. Komisjon vaatas koosolekul läbi ja ei rahuldanud Oleg Tesla taotlust jätta registreerimata Ühendatud Vasakpartei kandidaadid. Tesla väitel ei kutsutud partei üldkoosolekut nõuetekohaselt kokku ja seetõttu on kõik seal tehtud otsused tühised.

Vabariigi valimiskomisjoni esimees Oliver Kask märkis, et mittetulundusühingu üldkoosoleku otsuste kehtetuks tunnistamise pädevus on üksnes kohtul.

«Harju Maakohus ei ole Oleg Tesla avaldust lahendanud ja pole ühtegi teist kohtulahendit, millega oleks Ühendatud Vasakpartei üldkoosolekul tehtud otsused tühiseks tunnistatud. Valimiskomisjon lähtub registrikandest ja selle kohaselt on kandidaadid esitanud selleks volitatud isik. Seetõttu pole alust erakonna kandidaadid registreerimata jätta,» ütles Kask.

Liisuheitmise tulemusel tekkinud erakondade järjekord

  1. Erakond Parempoolsed
  2. Erakond Eestimaa Rohelised
  3. Isamaa Erakond
  4. Sotsiaaldemokraatlik Erakond
  5. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
  6. Erakond Eesti 200
  7. Eesti Reformierakond
  8. Eesti Keskerakond
  9. Eestimaa Ühendatud Vasakpartei

Liisuheitmise tulemusel tekkinud üksikkandidaatide järjekord

  1. Teho Paulus
  2. Alar Kookmaa
  3. Andres Laiapea
  4. Indrek Nicholas Nurmberg
  5. Mihhail Stalnuhhin
  6. Tarmo Kalde
  7. Argo Mõttus
  8. Vladas Radvilavičius
  9. Vello Kookmaa
  10. Sergei Svjatušenko
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles