Sinu uus lemmik vegan sõbralik restoran Tallinnas

Trip Café
Copy
Foto: Trip Café

Tallinna vanalinnas aadressil Väike–Karja 5 asuv Trip Café lipukirjaks on elamuslik, teadlik ning tervislik toitumine. Taimsed hommikueined, salatid ja supid ning rikkalik lõunavalik on ahvatlevalt värviküllane ja isuäratav – nälga ei jäeta ka lihatoidulisi.

Soe ja hubane Trip Café hoolib oma külastajast ning lubab lauale tuua toiduelamuse, mis valmib kiiresti ning teeb kõhule pai. Imeline on minna hilisel hommikutunnil uurima, mida head Tripis pakutakse. Vegantoidu austajate rõõmuks tasub märkida, et Trip Café peakokk ja tegijad pole uustulnukad omal alal – enne pandeemiat teati neid Põhja-Tallinnas paiknenud TRU kitchen restopidajatena.

Foto: Trip Café

Lõunaks sobivate roogade valikus erinevaid salateid, suppe ja praade jagub nii taimses võtmes kui koos liha ja kalaga. Menüüst kõlavad vastu aasiapärased ja vahemeremaadele omased noodid. Neid noote toetavad akordid gluteenivabast pastast, trühvlistest kartulitest, porgandinuudlitest, grillitud tomatitest, meremarjast, seinast-seina maitsetest ja vürtsidest kuni mereandide ja linnulihani välja. Kõhusõbralikuks muudab need kooslused peakoka oskus kokku sobitada komponendid laktoosi sisaldavaid piimatooteid kasutamata, isegi magustoidud on selliselt loodud. Valikuid leidub ka gluteenitalumatutele, trennilembelistele proteiini-haidele, allergikutele ja valivatele sööjatele. Tervislikku ja teadlikku toitumist toetab roogade väljaarvutatud kalorsus ning toitainete sisaldus (valgud, rasvad, süsivesikud jne). Trip Cafés süües tead alati, kui palju oma päevasest vajalikust toitainete annusest tarbid.

Foto: Trip Café

Trip Cafél on ka oma pagarikoda, mille valikust leiab soolaseid ja magusaid pirukaid ning kooke. Ahjusoojad värsked vegan pirukad on alati kella 11 paiku hommikul juba rõõmsalt letis ootamas. Eraldi mainimist väärt on Eesti esimene kanepiliha pirukas, mis on loodud koostöös kodumaise toiduettevõttega The Naturist. Taimne CRUMPi nime kandev “lihamass” koosneb kanepiseemnetest ja hernest, milles on valku kaks korda rohkem kui loomses lihas.

Trip Café tegijad hoolivad samadest asjadest ja töötavad koos ühise visiooni nimel. Selle visiooni sisse mahuvad maitsed eri maailma paigust ja eriti tänavatoit selle tervislikus versioonis. Streetfood´i parimaid tavasid on testitud maailmas ringi reisides ning kantuna soovist neid muljeid külastajateni tuua, integreeritakse kogetut omanäolisel moel ka Tripi elamuskohvikus. Kohvikupidajad püüavad paar korda aastas menüüd uuendada, et inimestel oleks huvitav ja nad saaksid tuttavaid tegijaid külastades värskeid kogemusi.

Trip Café külastajad ei ole üksnes kliendid, vaid sõbralikult vastu võetud ja soojalt uuesti oodatud külalised. Mis on Trip Café külaliste lemmiktoit? Selgub, et maja populaarseim veganroog on kroonijuveeliks tituleeritud Eepiline Pita. Tasub minna ja ära proovida, kui veel pole jõudnud. Peakokk ise kirjeldab rooga nii: “Selle oma kätega valmistatud pitasaia teevad eepiliseks mõnus suitsune Muhammara määre, kanepisuperhakist vormitud falafel-pihvid ning maitseplahvatuslik salatisegu. Värskust on lisatud granaatõunaga ning juveeliks sel kroonil on vaarikas. Tegemist on maitseelamusega, kus kohtuvad Süüria, Kreeka ja Egiptus.”

Kuid Trip Café elamuskohvik pole üksnes toidukunsti nautimiseks, vaid pakutakse pinda ning võimalust oma töid eksponeerida nii visuaalsetel kunstnikel kui ka muusikutel. Kohvikupidajad, olles ise loovisikud, soovivad toetada ning panna õla alla noorte artistide loomingulisele karjäärile – tuleval kevadel on oodata ka uue näituse avamist.

Igal juhul tasub silmad-kõrvad lahti hoida ja Trip Caféd jälgida, sest uus menüü on ukse taga koputamas ja hiljemalt jaanuari lõpuks ka külalistele kättesaadav. Vaimustavas valikus Trip Café toitusid saab kõikidel nädalapäevadel tellida ka Bolt Food ja Wolt keskkondade kaudu.

Veendu ise, kas Tripi loosung the good stuff peab paika. Meeleolukat Trippi!

Copy
Tagasi üles